7 неща, които трябва да кажете по време на интервю

9546
7 неща, които трябва да кажете по време на интервю

В условията на изключително конкурентен пазар на труда, трябва да сте добре подготвени, преди да отидете на интервю за работа.

Ето седем задължителни неща, които трябва да вмъкнете в разговора с интервюиращия, според изданието Investopedia.com.

1. Много добре съм запознат с дейността на компанията


Показване на познания за компанията в която кандидатствате, ще покаже на бъдещия ви работодател, че имате силен интерес към мястото. Да отидете неподготвен или да не сте наясно за какво точно кандидатствате е равносилно на провал. Проверете каква информация можете да съберете от интернет-сайта на компанията или от други източници.

Ако познавате някой, който вече е работи във фирмата, в която кандидатствате, можете да навлезете по-надълбоко в проучването и да се запознаете с фирмената култура и условията на работа.

Убедете се, че интервюиращият ще разбере, че сте си направили труда да проучите компанията.

2. Нагаждам се към променяща се среда

В настоящите тежки времена, това е едно от основните изисквания на работодателите. Те предпочитат кандидати, които могат да работят под стрес и в променяща се среда. Способността да се справяте с много и различни по своята същност задачи ви прави по-ценен сред останалите.

3. Енергичен и позитивен съм

Работодателите търсят енергични хора с позитивно настроение към това, което могат и трябва да вършат. Това има директно въздействие върху фирмената култура и морал. Оставете вашия позитивизъм да блести по време на интервюто.

Никога не говорете с лошо за предишния си работодател или колеги, това няма да ви направи услуга, а само лошо впечатление.

4. Имам изключително голям опит

Тук е ключовият момент да блеснете сред останалите. Подчертайте опита и квалификацията, която имате, в насока с работата, за която кандидатствате. Не бъдете скромни, но също така не прекалявайте. Да говорите за богат опит в напълно различна сфера или сектор, от това за което кандидатствате, също не е особено добро решение.

5. Отборен играч съм

Търсят се хора, които са общителни и отворени за диалог със своите колеги. Това определено е в интерес на стратегическото развитие на всяка една фирма.

6. Стремежът ми е да стана експерт в сферата

Работодателите обичат кандидати, които полагат всякакви усилия, за да повишат своята квалификация, което пък ги направи по-ценни за компанията. Не се стеснявайте да информирате потенциалния си работодател за придобитите квалификации или за стремежите си за професионално израстване.

7. Силно съм мотивиран

Трябва да убедите интервюиращия ви, че не просто си търсите работа, а желаете именно мястото, за което кандидатствате.

Станете наш почитател във Facebook

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg