7 неща, които успешните хора правят през 30-те си години

8573
7 неща, които успешните хора правят през 30-те си години

Прекрачили сте прага на 30-те години – времето, в което обичайно започва задомяването. Няма как да не се изправите пред риска на старите навици, които сте имали през 20-те си години.

Събрахме на едно място най-честите съвети, които хората, преминали 30-те години, дават. Какво правят успешните хора на тази възраст?

1. Те прекарват време с хора, които ценят начина им на живот.
Един от най-популярните съвети е свързан с посвещаването на време на хора, които обичаме и ценим, и спирането на срещите с хора, които не се държат подобаващо с вас.


„Не просто работете. Създавайте спомени. Колкото по-възрастни ставате, толкова по-трудно ще ви е да създавате истински приятелства”, казва продуктовият дизайнер на Microsoft Майкъл Дориан Бах.

2. Те преследват възвишените си стремежи.
През 20-те си години много хора започват някаква работа с идеята да постигнат някакви цели. Те обаче не изпитват истинското удовлетворение от работата си. Без да осъзнаят, с минаването на годините временната работа се превръща в кариера.

Най-голямата ми грешка през 30-те ми години е, че живеех за месечната заплата, споделя анонимен човек в Quora.

3. Те не се замислят толкова много за бъдещето.
Никой не може да даде точната формула, която да ни превръща в зрели хора. Мнозина решават, че една от характеристиките на зрелостта е способността да се планира напред. Истината обаче е друга. Не можем да бъдем сигурни какво ще се случи след 5 години, след 5 месеца, дори след 5 часа и след 5 минути.

Здравословно е да имате цели за себе си и собственото си семейство, но не изпадайте в излишни емоции и тревоги около детайлите.

Вижте още: Какво 8 успели хора биха искали да са знаели на 20 години

4. Те решават дали искат деца или не.
Децата със сигурност не са за всички хора. Това, което хората, прехвърлили 30-те години, знаят е, че отлагането на детето за по-идеален момент е грешка. Нямаме време, нямаме пари, нямаме перфектната кариера и т.н. – това са само извинения, които ви отдалечават от щастието, наречено деца.

5. Те се грижат за здравето си.
Докато списъкът с отговорности нараства, едно от нещата, които трябва да направите приоритет в живота си, са здравословните навици.

6. Те полагат финансовата основа на своето бъдеще.
За някои 20-те години преминават в изплащане на студентския кредит, но когато ударят 30-те, все още не са заделили нещо за бъдещето си. Не е късно. В никакъв случай!

Но вече е време да започнете да заделяте пари за пенсиониране. Изчислете колко пари можете да отделите от месечните си приходи, които автоматично да инвестирате в пенсионния си фонд.

7. Те продължават да се забавляват.
И разбира се, само защото 20-те години са зад гърба ви, това не означава, че забавата е свършила. Не се впускайте като Бах в самоцелно преследване на парите, което ще ви направи нещастни.

Последвайте съвета на Джеф Милър. По думите му, най-хубавите моменти от 30-те са били дните и часовете, които е прекарвал със семейството си.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg