Д. Кейси: Следващите години са добри за спекулантите

2132
Д. Кейси: Следващите години са добри за спекулантите

Следващите няколко години ще са благоприятни за спекулантите и ужасни за средностатистическия инвеститор, според Дък Кейси, от консултантската компания Casey Research.

„В днешно време трудно се откриват добри инвестиционни идеи", допълва още Кейси пред финансовото издание Bloomberg.

Според него обаче, под спекулант не бива да се разбира комарджия или трейдър, а някой, който се облагодетелства от промяна на пазара, вследствие на политически фактори, като очаква много такива.

Кейси например отдава своите предпочитания на златото и не харесва долара. В дългосрочен план жълтият метал може да достигне 5 000 долара и Кейси препоръчва на инвеститорите да се запасят с него.

Силното поскъпване на златото през последните години, отвело го до нива над 1 500 долара, обаче го кара да се замисли за покупка на настоящите нива.

По отношение на долара и останалите основни валути, Кейси също не е особено положително настроен, визирайки „купищата пари", които правителството печата.

Анализаторът не е склонен да обвързва своите прогнози във времето, като, говорейки за даден актив, обича да отнася прогнозата си към „в следващите години".

Той смята също така, че ЕС ще се разпадне, а еврото ще изчезне в близките пет до десет години.

Според Кейси най-големият риск, който стои пред инвеститорите, в момента е политически. Така че те трябва така да диверсифицират портфейла си, че да не са подвластни на решенията на едно правителство.

Той например силно е диверсифицирал своите инвестиции извън пределите на САЩ и е купил значителен обем земеделска земя в Аржентина. Кейси казва, че в момента живее и инвестира в Южна Америка.

Той смята, че инвестициите в животновъдство имат перспектива. Препоръчва на инвеститорите да насочат средства както към производството на месо, така и на мляко. Интересно е обаче, че той няма интерес към фючърсите на говеждото месо.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg