Десет начина да възнаградиш персонала

2146
Десет начина да възнаградиш персонала

Всеки от нас чува думите криза и безработица по няколко пъти на ден. Но е истина. Хиляди компании в България и милиони по света не мога да си позволят увеличение на заплатите, с което да мотивират повече служителите си.

Вместо това управителите могат да предприемат някои от следните 10 начина, за да стимулират най-ценното, а именно служителите си:

1. Отпуска - тя е начин служителите да починат от работата и да се върнат по-мотивирани и с нови идеи. Много често тя се ползва и за лични дела, тъй че не бива да се отказва.

2. Работно време - дайте на служителите си възможност да изберат работното си време. Част от хората са по-работоспособно от 7 до 16 ч., други от 8 до 17, а трети предпочитат стандартното от 9 до 18 часа.

3. Позволявайте на хората си да носят дънки поне веднъж в седмицата (например в петък).

4. Купете обяд за цялата фирма поне веднъж в месеца.

5. Празнувайте рождените дни на всеки служител. Не забравяйте торта и малък подарък.

6. Стая за отдих - Всяка голяма фирма би трябвало да има подобна стая. Телевизор, дартс, или джаги наистина могат да заредят батериите и да стимулират хората Ви.

7. Говорете с персонала си поне за пет минути всяка седмица. Споделяйте с тях идеите си за развитието на компанията, както и проблемите й.

8. Разпуснете - Петъците, или в края на всеки месец са отлични поводи да отворите бутилка уиски. Резултатът ще е налице още в понеделник.

9. Интересувай се - Всеки шеф би трябвало да се интересува от служителите си, или най-малкото от това „Как и къде изкара уикенда"?

10. Вълшебната думичка - Думичката, която в САЩ има най-високо ROI (възвращаемост на инвестициите) и ROT (възвращаемост на времето) е благодаря. Използвайте я.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Силвия Илиева
# 0
11:09 | 6 September 2010
Благодаря!
Diversified assets after the world crisis
# 1
10:09 | 6 September 2010
It is very helpful information about the business. The above mentioned ten ways to stimulate the persons are very nice. In the USA the term thank you is really very used. Thank you very much to the team of Profit.bg, indeed. Have an wonderful national holiday and all the best in the forthcoming happy years.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg