Дневник за успешна търговия

5378
Дневник за успешна търговия

Пазарите през последните няколко седмици се променят драстично и се наблюдава голяма волатилност и движение при търгуването с валутните двойки.

Решенията, които вземат банките за икономическото развитие и подсилване на валутите си, влияят силно върху търговията и стратегиите на трейдърите. Всеки трейдър трябва да наблюдава тези събития и да промени стратегията, ако е необходимо, или да остане верен на собствените си методи.

Успешната търговия в моментното състояние на пазара зависи от уменията, тактиката и прозорливостта на трейдъра.


Той трябва да се съобразява с решенията на източниците на ликвидност, с движението на пазара, да следи редовно техническия и фундаменталния анализ и да анализира периодично прилагането и резултатите от собствената си стратегия. Успешната търговия зависи от плана, който е създал, за да следи търговията си.

Книгата "Дневник на трейдъра" дава примери и съвети за това как да създадете успешен план за търговия и как да се придържате към него по време на търгуването.

Всеки един трейдър е правил грешки, независимо дали се е повлиявал от чужди съвети, действал е емоционално или се е подвел от лош технически анализ, а те са давали отражение върху сделките и са генерирали загуби.

Как да се елиминират тези негативи и как да създадем като навик следването на плана са посочени в книгата. Техники за определяне на успешна търговия, сключването на добри сделки и минимизиране на разходите са основните точки, които са засегнати в нея. 

"Дневник на трейдъра" е подходяща за начинаещи и за трейдъри с по-голям опит. Независимо дали се обучавате, четете книги и търгувате на демо сметка, или търгувате с реални пари, е необходимо да следвате стратегията си, да определите своя стоп на загубите, мъдро да управлявате риска и прогнозираната печалба.

Следвайки своя нюх и тестваните си методи на търговия, без съмнение е възможно да отбележите по-големи печалби и по-успешна търговия.

Дисциплината и търпението са основните качества, които правят един търговец СуперТрейдър!

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg