Добрите работни места си приличат по четири неща

7226
Добрите работни места си приличат по четири неща

Как могат организации да приложат принципи на щастието, за да установят здравословна среда на работа? Този въпрос се появи преди време в Quora.

Отговорът идва от Нийл Пасрича, автор на бестселъри от Ню Йорк Таймс.

Всяко добро работно място насърчава тези четири неща:


С - Социум: Хората са най-социалните бозайници на планетата. Поради тази причина социалните връзки оказват много по-голям ефект върху нашето щастие, отколкото приходите, полът, здравето и т.н.

Какво насърчава една добра работна среда? Закуските за целия екип. Споделените обеди. Практикуването на отборен спорт. Ако те липсват, стартирайте поне едно от тях.

С - Структура: В седмицата има 168 часа. 56 часа (в идеалния случай) отиват за сън, 56 часа - за работа, а останалите 56 часа - за хобитата ни.

Насърчете и включете тези хобита на работното място. Какво може да внесе един служител извън работата? Работната среда трябва да насърчава онези увлечения, които вълнуват служителите в живота им по принцип.

С - Стимулация: Постоянното учене носи много позитиви. Мислете за него като 2 години работа на едно място, постоянни курсове за повишаване на квалификацията, срещи за лично развитие и т.н.

И - История: Важно е служителите да вярват, че са част от нещо по-голямо от самите тях. Уверете се, че мисията на компанията е част от сърцето на служителите.

Влейте й сили, като използвате истински истории. Принтирайте ги върху стените. Обговаряйте ги. Започвайте работните срещи с тях!

Чрез Facebook можете да достигнете до всяка точка на света. В Wikipedia разполагате с безплатно знание за различни сфери от човешкия живот.

Каква е историята на вашето работно място?

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg