Финансовите грешки на неженените мъже

3187
Финансовите грешки на неженените мъже

В крайна сметка има една кардинална финансова грешка, която мъжете рано или късно правят - женят се. Естествено, семейството и децата са радост, която не се купува с пари. И Слава богу, че не се купува с пари, коментират от мъжкото издание Askmen, защото женените мъже нямат пари за радости. Това, разбира се, е в кръга на шегата.

От изданието обобщават най-честите финансови грешки, които правят мъжете, които не са женени.

Купуват апартамент заедно с приятелката си

Установявате, че ако се комбинирате имате шанс да получите заем при по-добри условия. Изплащането на едно жилище обаче трае с години, а подялбата на имущество след раздяла е ужасно изживяване. Когато всичко е розово и вие сте влюбени, всеки допринася за жилището както може - дава пари за вноската, когато може, един плаща за дивана в хола, другият за телевизор. Какво става ако решите да се разделяте?

Документирайте кой за какво плаща. Изследвания показват, че изключително рядко става така, че двама души плащат точно по 50% за жилище, което са изплащали с години. Разберете се предварително кой каква част ще поеме и пазете писмена история, дори и да сте влюбени и да ви се струва, че никога няма да се скарате за такива неща.

Стават гаранти на заем

Това е много честа грешка на младите хора. Няма как да откажете на ваш приятел или, не дай си боже, на вашата приятелка. В днешно време, обаче, поръчителството е по-рисковано от когато и да било друг път.

Мъжете си мълчат, когато стане въпрос за пари пред гаджето

Според някои изследвания в една двойка обикновено единият е по-склонен към харчене, а другият е спестовник. И докато след години съжителство, мъжете не се притесняват да кажат на жена си „Не", то с приятелките си, те са по-склонни да си замълчат и да влязат в големи харчове.

Единият се грижи за всички сметки

Ако само единият от вас плаща сметките, а другият няма представа къде е касата на топлофикация, ще възникне проблем при раздялата. Всеки трябва да свиква да ръководи сам финансите си и ако не сте женени, няма смисъл да се държите като такива. От тук идва и следващата грешка:

Общи пари

Помнете, че вие сте две отделни домакинства, които може в момента да са заедно, но нека всеки си има собствените приходи и разходи.

Не пестят

Вие сте ергени и харчите всеки изкаран лев. Казвате си, че сега ви е времето да се веселите с приятели, да купувате подаръци на жени, с които излизате, а когато дойде време за семейство и деца, тогава ще му мислите. Така обаче ще се окаже, че когато дойде времето за семейство и деца, вие нямате кой знае какво да предложите - живеете под наем, колата ви е още на лизинг, а за пари в банка не може и да се говори.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg