Инвестиции в крави!?

2073
Инвестиции в крави!?

Вече има лизинг на крави. Който иска, може да наеме за едно лято крава от семейство Вилер, близо до швейцарския град Бриенц, като в замяна получава право на гостуване във фермата, както и сирене на специални цени. Сега швейцарецът Гидо Лойтенегер отиде една стъпка по-далеч. Неговата нова стратегия е завладяващо семпла.

Пари срещу... месо

Клиентите инвестират еднократно сумата от 2.500 швейцарски франка. С тези пари Лойтенегер купува високопланинско добиче за своите селскостопански проекти в Тесин. В замяна той доставя на клиента през следващите десет години биологично чисто планинско месо на стойност общо 3.500 франка.

"Тази стратегия функционира перфектно и е идеална и за двете страни. Който се ангажира, поема естествено известен риск. За сметка на това обаче получава добавена стойност. За мен сделката е атрактивна, тъй като мога да изплащам тази добавена стойност във вид на месо", казва Лойтенегер.

Идеята за инвестиции в крави му хрумнала по време на разговор с негови познати - банкови служители. "В разговор на финансова тема се сетихме, че преди банките са ипотекирали крави. Тогава ми хрумна, че може би ще намеря хора, които да ми гласуват доверие и да вземат крава под наем", разказва Лойтенегер.

От учител в кравар

Досега той е успял да спечели 20 души за своята концепция. "На пръв поглед 20 души не изглеждат много, но в крайна сметка става дума за 10-годишно обвързване. Хората ми гласуват голямо доверие", казва инициаторът на "рогатата" бизнес-акция. Самият той не идва от селскостопанския бранш. "Преди почти не знаех кое при една крава е отпред и кое - отзад", признава шеговито бившият учител, като пояснява, че с времето, при работата си в природозащитната сфера, се сдобил с необходимите познания.

Източник: Дойче веле

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg