Как да бъдете неуволним

2716
Как да бъдете неуволним

Рецесията доведе до загуба на работни места и със сигурност познавате поне един човек, който да е останал без работа наскоро. Експерти по човешки ресурси дават няколко съвета, чрез които можем да се направим неуволними за фирмата:

Бъдете първият, който пристига на работа и последният, който си тръгва - това показва колко важна е за вас работата.

Поемайте задачите, които другите не искат. Винаги има задачи, които всички мразят. Ако вие сте човекът, на който винаги може да се разчита, има малка вероятност да искат да се разделят точно с вас.

Не злоупотребявайте с интернет. Много компании могат да проследяват какво правите в интернет. Не ползвайте много-много Facebook, не сърфирайте и не пращайте лични писма от служебния си мейл.

Спестявайте пари на компанията - Замислете се за какво компанията ви харчи най-много пари и после се замислете има ли някакъв начин тези разходи да се намалят.

Увеличете приходите - най-доброто нещо, което можете да направите е да донесете повече пари на компанията. Потърсете нови клиенти, разработете нова идея.

Не се забърквайте в спорове - Не се поддавайте дори на безобидните клюки в офиса, ако някой иска да клюкарства пред вас, сменете темата.

Бъдете информиран - Въпреки че трябва да избягвате клюките, добре е да знаете какво се говори за вас.

Нови умения. Възползвайте се от всякакви обучения, семинари, курсове, които се предлагат.

Нека успехите ви да се забелязват. Ако във вашата фирма не се правят доклади за извършена работа - погрижете се да направите така, че все пак, успехите ви да се забележат.

Нека всички ви харесват. Усмихвайте се и не си позволявайте да обиждате никой.

Показвайте лидерски умения. Поемайте инициатива - така доказвате, че сте важен, а никога не съкращават важните хора.

Сближавайте се. Нека шефът ви познава вашето семейство, най-малко от снимките на бюрото ви. Показвайте интерес към семействата на колегите си.

Не ползвайте много болнични. Останете си вкъщи само, ако наистина не можете да отидете на работа. Колкото по-малко болнични вземате - толкова по-добре.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...