Как да позволите на печелившите сделки да се развиват?

2325
Как да позволите на печелившите сделки да се развиват?

Процесът на позволяване на печелившите сделки да се случат често е контраинтуитивен за много хора, отбелязва Ник Симпсън от www.Forex-FX-4X.com.

Едно е да планирате конкретна цел или съотношение риск-печалба преди влизането в търговията, но съвсем друго е да видите тази идея за търговия, доведена до успешен край.

Проблемът е, че нашият процес на мислене може да бъде нарушен след влизането в търговия, тъй като ставаме по-активни участници, както от финансова, така и психологическа гледна точка.


Защо често е толкова трудно за трейдърите да позволят на печалбите да се трупат?

Една от основните причини са неприятните емоции – представи как нереализирани печалби се превръщат в загуби. Но в много случаи вашият мисловен процес е истинската причина.

Стресът и напрежението могат да бъдат сведени до минимум, независимо от външните условия, ако сте се погрижили за необходимото планиране и подготовка преди влизането в търговията.

Самоувереността в крайна сметка идва от разработване на методология, в която ще вярвате, каквото и да стане с една определена сделка.

Едно нещо, което трябва да ви стане ясно е, че трябва да имате доказано острие или следващите съвети не са от полза. Психологията на търговия не може да замени печелившата методология.

Нека да разгледаме няколко ключови точки, които могат да бъдат полезни, когато се опитвате да оставите печелившите сделки да се развиват:

1. Планирали ли сте добре търговската си идея преди влизането? С необходимите изследвания и анализ?

Уверете се, че сте доволни и търговската идея е добра преди да се изпълни. Спомням си Линда Брадфорд Рашке в новата й книга Market Wizards, казвайки, че ще чака нещата да се наредят „както трябва“, ако преди да влезе в сделка и след това брои до десет бавно, преди да затвори нейната поръчка. Успешните трейдъри като Рашке не се страхуват от лиса на движение на пазара, тъй като те знаят, че и други възможности ще възникнат.

2. Имате ли добре обмислена целева печалба или план за излизане от позицията?

Често е по-добре да се направи това решение преди търговията, така че да се сведе до минимум ефектът от емоциите, които ви завладяват след влизането в търговията.

Някои трейдъри може да бъдат в състояние с „финес“ да определят техните изходи и да мислят в движение, но ако имате история на неоптимални изходни решения, предварително определена стратегия за изход може да има смисъл.

Вие трябва да консолидирате всички аспекти на вашия метод за търговия и излизане в кратки компоненти и това да е отразено в документа с правилата за търговия.

3. Намалете вашия размер за търговия.

Ако имате неприятно усещане, когато търгувате, вие може би търгувате с твърде голям обем.

4. Помислете за използване на недискриминационна стратегия за изход.

Някои трейдъри решават да използват един плаващ стоп за изход или подобни, за да се премахне човешкия елемент от търговските изходи, тъй като те са по-удобни в опита да се предскаже посоката на цената.

Ако това изглежда привлекателно, важно е да тествате този подход преди това, за да се гарантира, че той се вписва с методологията и осигурява положително очакване.

5. Утвърждаване и укрепване на всякакви конструктивни мисли, поведение и емоции, за да се намали самостоятелно създадения стрес, предизвикан след входа в търговия.

Напомнете на себе си за тестването, което сте провели с вашата търговска стратегия. Мислете за стратегията като цяло, която има острие, а не за една отделна сделка. Опитайте се да се изградите положителни обратни връзки както по начина, по който реагирате на стимули, срещани на дневна база, които са директно в съответствие с нашия индивидуален начин на мислене.

Потвърждения може да се използват подобни на това: „След като вляза в сделка, аз няма да се намесвам или да редактирам тази сделка, като по този начин премахвам емоциите от този процес и вярвам в моите първоначални наблюдения.“

Вашето твърдение трябва да резонира с вас като личност, така че се уверете, че улавя истинските ви мисли.

Процесът на позволяване на печелившите сделки често е контраинтуитивен за много хора, тъй като е трудно да се види как нереализираните печалби изчезват, докато пазарът варира.

Нетърпеливите инвеститори, които нарушават техните изходни правила редовно, може да се насочват към тъмен път - това може да доведе до значителни загуби, ако тяхното печалба/загуба съотношение не е достатъчно добро и те постоянно затварят сделки преждевременно.

Трейдинг психологията е силно зависима от наличието на печеливша методика - колкото по-вече един трейдър тества и вижда, че системата е била успешна, толкова повече той може да иска да се довери на тази система и да следва тези сигнали.

Източник: Варчев Финанс

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg