Как един от най-добрите трейдъри е постигнал своя успех

3824
Как един от най-добрите трейдъри е постигнал своя успех

Търговията на финансовите пазари винаги е доминирана от примери за постигнали голям успех трейдъри. С тяхна помощ вие ще намерите отговори на най-неотложните въпроси и предизвикателства.

И тъй като ние всички искаме да бъдем успешни търговци, си струва да погледнете тези, които наистина са оставили своя отпечатък на валутния пазар. Ако искате да намерите пример за търговец, който наистина е направил голям удар, тогава не търсете повече, а чрез настоящия материал се запознайте с Бил Липшуц, основател на Heathersage Capital Management.

Подобно на много търговци, Липшуц има старт първо нагоре, а после надолу през кариерата си. Започвайки с инвестиране на наследените 12 000 долара на фондовия пазар, той ги превръща в над 250 000! За съжаление обаче, после той губи всичко почти за една нощ.

Непоколебим, той решава да се поучи от опита си и изгражда компания за форекс търговия за 200 000 000 долара. Прави го в Трейдърската зала на славата през 2006 година.

Така че, какви точно мъдри съвети може Липшуц да даде на останалата част от нас?

Обърнете внимание на множителите

Едно от основните послания на Липшуц е, че трябва да се обърне внимание на съотношението риск/възвръщаемост. За краткосрочни сделки той търси кратно 3 към 1 на печелба към загуба.

С други думи, трябва да се търсят позиции, където потенциалната печалба е най-малко три пъти сумата, която сте готови да рискувате в търговията. За по-сложни сделки, където можете да рискувате значителни капитали, Липшуц казва, че съотношението трябва да бъде по-близо до 5 към 1 като минимум.

Подробностите са важни

Липшуц подчертава значението на структуриране на всяка сделка, за да увеличите шансовете си за успех. Дори ако имате печеливша перспектива, то е лесно да загубите пари, ако не подберете правилните детайли.

Например, ако точният момент във времето е леко погрешен, можете да загубите огромни суми пари, така че е важно да имате перфектно изпълнение на сделката. Направете всичко, което можете, за да увеличите шансовете си за печалба, докато в същото време ограничавате риска във всяка сделка.

Разберете какво мисли пазарът

Липшуц обръща голямо внимание на настроенията. Независимо дали сте чисто технически търговец или имате по-различен подход, ще бъде грешка да се игнорират възприятията на пазара.

Няма значение, ако това възприятие се основава дори на звездоброене - ако трейдърите си мислят, че нещо ще се случи, базирано на техните графики, тогава нещо наистина може да се случи само заради инерцията на пазара. Щом разберете това, вие ще се откажете да правите компромиси с вашите търговски позиции.

Работете здраво, а парите ще дойдат

Според Липшуц, най-добрите търговци са едновременно високо интелигентни и склонни да изпробват, каквото е необходимо, за да бъдат успешни. И все пак това не е достатъчно, за да бъдете гений - успешната валутна търговия отнема упорита работа.

Също така ще бъде грешка, ако се съсредоточите само върху правенето на пари - наистина успешните трейдъри гледат на парите просто като на начин да запазят добрия резултат и да получат дълбоко удовлетворение от самата търговия.

Все пак не забравяйте и че търговията на финансовите пазари с ливъридж инструменти крие високи рискове от загуба на инвестираните капитали. Затова нека първоначално да видим какво ще стане, ако пробвате да търгувате без риск и без да инвестирате реални средства чрез безплатна демо сметка. Успех!

Вижте още полезни обучителни материали в нашата онлайн библиотека.

Източник: Admiral Markets

Предупреждение за риск
Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg