Как пренастроих ума си, за да стана милионер на 22 г.

14876
Как пренастроих ума си, за да стана милионер на 22 г.

Тъкър Хюс е на 22 години. През последните 12 месеца е успял да заработи милион долара в една от най-конкурентните индустрии на планетата, където повечето му конкуренти са на възраст поне двойна на неговата и имат много повече опит.

Хюс има диплома от престижен университет. Успява да се сдобие с нея за по-малко време от обичайното. След това обикаля повече от 50 страни, участва в 13 триатлона и е изключително щастлив с начина си на живот.

И на вас ви допада, нали? Но бъдещето на Тъкър невинаги е било толкова блестящо.

Когато завършва гимназия, се заема с бизнеса на семейството си. Премества се да живее в Ориндж Каунти. Първите няколко месеца му доказват, че успехът не е толкова розов, колкото му се е искало да бъде. Затова Тъкър се запитва как може да постигне истински успех в реалния живот.

След като изобретява, образно казано, колелото за себе си и след известно време, в което да разбере коя е тайната на успеха през новото хилядолетие, Тъкър започва да мисли по-творчески.

Ето 7 промени, които той въвежда в начина си на мислене:

1. Възрастта е само число

Приемете младостта си. Ако я използвате като актив, можете да спечелите от нея по много начини. Моментът, в който започнете да се извиняване пред себе си заради възрастта, е моментът, в който настъпва истинският провал.

2. Реинвестирайте в себе си

Най-сигурната инвестиция, която можете да направите, е в своето бъдеще. Четете поне 30 минути дневно, слушайте релевантни подкастове, докато шофирате или докато търсите своя ментор.

Не се изисква само да се усъвършенствате в сферата си, трябва да се заобиколите от мислещи хора, които са готови да ви говорят по темата. Независимо дали е политическа, финансова или спортна. Консумирайте знанието като въздух. Сложете ученето над всичко останало.

3. Избегнете умората от вземане на решения

Вниманието е определено ежедневен ресурс, който се изчерпва. Независимо колко издръжливост постигнете, винаги ще се намират моменти, в които умората ще ви надвива.

Затова Тъкър съветва да се научите бързо да вземате решения, така ще пестите енегрия.

4. Тренирайте мозъка си да мисли гъвкаво

Разликата между успеха и големия успех е способността да работите продуктивно в продължение на часове накуп. Тези продължителни отрязъци от време са важни, тъй като във всяка бизнес сфера има дни, в които работата трябва да бъде свършена възможно най-бързо.

Ключът е във фокусирането. Освободете се от разсейващите елементи. Разпознавайте ги, когато наближават и ги неутрализирайте мигновено. Анализирайте отметнатите задачи през деня всяка вечер. Търсете възможности да ги изпълнявате по-бързо и по-добре.

5. Мислете в мащаб

Ако нямате цели в срок от 1 година, 5 години, 10 години, написани на бял лист, и не ги виждате всеки ден, тогава време е да го направите. Тъкър чете своите в секундата, в която се събужда всеки ден.

Попитайте се - какво трябва да направите, за да се случат целите ви за 10 години още през първата?

6. Бъдете методични

Планирайте работата си и след това изработете плана си.

Най-лесният начин да задвижите съдържанието в плана е като създадете кампания от няколко стъпки, които подхождат към задачи под различен ъгъл и разнообразяват цялата ви седмица.

Следвайте логическия ред. Така никога няма да се изпълвате с раздразнение.

7. Вярвайте в себе си

Ако вие не го правите, то кой друг? Никой не ви спира от осъществяването на своите най-големи мечти.

Почти всеки човек, който се е провалил в това, има извинение, което веднага ще ви изложи. Успешните хора разказват за предизвикателствата в живота, които са преодолели с творчески подход.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

читател
# 0
21:03 | 28 March 2016
Слушайте релевантни подкастове............това го разбрах.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg