Как се правят пари от недвижими имоти?

2553
Как се правят пари от недвижими имоти?

Много хора мислят, че за да направят пари от сделки с имоти, трябва просто да се обадят на няколко агенции, да намерят изгодна сделка за евтин, но добър имот, който след няколко години на отдаване под наем да продадат на по-висока цена.

В този план няма нищо лошо, казва анализаторът Джеймс Уули, но едва ли това е методът, който ще ви направи милионери.

Истинската тайна на това да правиш пари в бизнеса с недвижими имоти, е да накарате продавачите да идват при вас, а не вие да ги търсите, казва Уулс. Това е особено достижимо в моменти на кризи за пазарите на недвижими имоти в световен мащаб, на каквато сме свидетели в момента.

В частност, изтъква той, трябва да можете да привличате хора, които спешно имат нужда да продадат жилището си, без значение по каква причина (развод, преместване в друг град или друга държава). Важното е, те да имат спешна нужда от купувач и тогава да се появите вие.

В тази си позиция, вие можете да преговаряте за по-ниска цена. Когато ответната страна наистина бърза със сделката, вие можете да си позволите да предложите цена дори и с 30% по-ниска от пазарната, и в много случаи ще успеете да я договорите.


Тогава ще имате имот, който веднага ще можете да предложите на пазара, без да ви се налага да изчакате няколко години за да се покачи цената, както по принцип сте готови да направите.

Така че въпросът е как да намерим продавачи, които бързат да сключат сделка?

Естествено най-добрия начин е като се рекламирате. Пуснете обяви в местния вестник, в интернет сайтовете за имоти, направете си и и диплянка, която да бъде пусната в пощенските кутии във вашия квартал или раздавана на ключови места в него.

В тези обяви, трябва да наблегнете на факта, че купувате имоти като плащате в кеш веднага и специализирате в бързите сделки.

За да можете наистина да купувате и да плащате в брой веднага, пък трябва да разполагате със средства или поне да можете да си уредите бързо вземане на ипотечен кредит.

За тази цел, не е зле да работите в екип с юрист, който да ви помага в бързото уреждане на сделките и на евентуални заеми. Ако изпълните тези условия, само една или две добри сделки на година ще са достатъчни, за да си докарате приличен доход.

Например ако успеете да намерите двама души, които да искат да продадат имотите си (да речем двустайни апартаменти) бързо. Те искат 60 000 евро, но вие ги уговаряте за 55 000 евро. След това продавате апартаментите за 60 000 евро и сте със 10 000 евро (20 000 лева) отгоре.

Ако ви звучи прекалено лесно, трябва да ви кажем: „Да, наистина е лесно“. Можете да се изненадате, но много от милионерите в сектора на недвижими имоти са направили парите си с такива сделки.

Единствената трудна част в този план е рекламата. Но един път успеете ли да накарате хората да започнат да идват при вас, успехът е в кърпа вързан.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg