Как се представя Бъфет през 2010 г.?

2150
Как се представя Бъфет през 2010 г.?

Официалните данни за резултатите на фонда, управляван от Бъфет, се очаква да бъдат представени през март, но и към момента може да се види как се е представял великият инвеститор през изминалата година.

Въз основа на законодателството фондовете са задължени на всяко тримесечие да правят отчет за портфейлите си. И въпреки че последните данни са от края на септември, предвид дългосрочния хоризонт на Бъфет, може да се предвиди с определена точност, какви са позициите му, пише изданието Investopedia.com.

Най-големите позиции към края на третото тримесечие на миналата година са „сини чипове", малко от които влизат в състава на индекса Dow Jones Industrial Average (DJIA).

Най-голямата позиция в портфейла на фонда продължава да е Coca Cola, като значителни по размер средства са вложени още в Procter & Gamble и American Express, както и в Wells Fargo.

Акциите на Coca Cola регистрираха забележително представяне за годината от 15%, изпреварвайки това на широкия индекс S&P500, донесъл печалби за инвеститорите в размер на около 12%.

Под пазарното представяне са регистрирали акциите на American Express и P&G, докато това на Wells Fargo е съвпаднало с представянето на борсата.

Съответно с пазара са се представяли и други позиции от портфейла, включващи DJIA - Wal-Mart, Johnson &Johnson, и Kraft.

С изключително представяне са се отличили акциите на ConocoPhillips, поскъпнали през изминалата година с близо 30%.

Друга изключително добре представяща се позиция от портфейла е била Bank of New York Mellon, която е поскъпнала с 20% през четвъртото тримесечие на миналата година.

Друго изменение, направено през четвъртото тримесечие, което може да окаже въздействие върху крайния резултат, е продажбата на инвестиции за финансиране на покупката на железопътната компания Burlington Northern Santa Fe.

Това се е изразило с продажбата на по-малки дялов в компании като Moody's, Nike, Fiserv и Ingersoll-Rand.

Факт, който също трябва да се отбележи, е планираното придобиване на остатъчния дял в компанията Wesco Financial, която холдингът не притежава.

В края на третото тримесечие от Berkshire обявиха, че са наели портфолио-мениджъра Тод Комбс, който да подпомага управлението на портфейла на фонда.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg