Как се става милионер?

4172
Как се става милионер?

Все по-малко американци изразяват увереност, че ще достигнат заветната граница от богатсво в размер на 1 млн. долара в следващите десет години.

Едва един на всеки петима щатски граждани изразяват подобна увереност, докато 62% смятат, че е много малко вероятно това да се случи. Основната част от анкетираните - 61% смятата, че е „изключително", или „много трудно" да се достигне границата от 1 млн. долара богатство в следващите десет години.

Много хора все още преследват „американската мечта", като броят на милионерите в САЩ продължава да расте и вече достига над 10 милиона, въпреки притесненията за щатската икономика и дълговата криза вихреща се в Европа.


В същото време прогнозите сочат, че броят на милионерите в САЩ се очаква да нарасне над два пъти до 20.5 милиона до 2020 година със сумарно богатство от 87 трлн. долара, на фона на настоящото такова на домакинствата от 39 трлн. долара.

На въпроса какво биха направили, ако имат един милион долара, 31% от американците говорят за спестяване, или инвестиране, 17% ще го дадат на семейството си, 14% биха ги похарчили, 13% ще си платят дълговете, 12% ще си купят недвижим имот и 11% ще ги дадат за благотоврителност.

На фона на негативните настроения на американците за достигане на тази заветна цел от 1 млн. долара, въпросът е колко трудно е за нас да постигнем тази цел. И докато няма статистика по този въпрос ето малко такава, за тези които със сигурност искат да имат 1 млн. долара до навършването на 62 години.

При изходни данни - първоначална инвестиция от 10 000 долара и ръст на портфейла от 5% годишно:

- Човек на 25 години ще трябва да пести по 450 долара на месец, или 15 долара всеки ден до навършване на 62 години

- Човек на 35 години ще трябва да пести по 850 долара на месец

- Човек на 45 години ще трябва да пести по 1 700 долара на месец

- Човек на 55 години ще трябва да пести по 4000 долара на месец

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Yumiko
# 0
09:07 | 26 July 2012
It's great to find an expert who can explain thnigs so well
Сандо
# 1
08:09 | 23 September 2011
Пичове ама вие освен, че не можете да пишете и да смятате не можете xD
kikimorec
# 2
22:09 | 22 September 2011
Не са верни сметките
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg