Каква е стойността на MBA образованието

1593
Каква е стойността на MBA образованието

Образователната степен MBA е отворена врата дори в несигурните дни на рецесията, когато пукването на ипотечния балон и банковия колапс в САЩ, например, нарушиха крехкия баланс работа/ живот. В света на бизнеса придобиването на MBA степен все още предоставя шанса да заемете по-добра работна позиция и да придобиете едно по-различно ниво на управленски умения.

Потенциалните MBA студенти упорито продължават да чукат на вратите на бизнес училищата, като затвърждават една тенденция, която се оформи през 2008 година. Възвращаемостта е доста осезаема. „Наскоро завършилите MBA студенти са започнали работа в над 300 компании в повече от 60 страни", казва Джейк Коен, декан на MBA програмата на INSEAD, докато 10 % от студентите на IE Business School (класиран на 3-то място в Европа и 8-мо в света от Financial Times) започват собствен бизнес след като са завършили.

„Аз лично реших да отида в IE Business School, защото винаги съм си мечтал да основа своя собствена компания, а IE сериозно наблягат на предприемачеството, така че това беше идеалният избор за мен", казва завършилият МВА през 2007г. Бернард Ниенер.

От изключителна важност е предварително да имате идея как ще използвате МВА степента в кариерата си. Не всички МВА кандидати мислят в перспектива, подобно на Ниенер. И все пак, ако искате да избегнете борбата за работна позиция на нестабилния пазар, трябва да си съставите план на действие.

На 27 април 2011 г. в София за седми път специализираното събитие Access MBA One-to-One ще предлага безплатно професионални услуги за квалифицираните кандидати за МВА от България. Над 120 бизнес училища, акредитирани и класирани в световните МВА рейтинги участват в събитията на Access MBA , за да се срещнат лично с най-добрите кандидати за обучение. През 2011 г. ще се проведат около 50 такива събития в Европа, Северна и Южна Америка, Близкия Изток и Африка.

Access MBA оценява потенциала за прием в МВА програма на всеки кандидат, който се е регистрирал за участие в събитието на www.accessmba.com. Като вземат предвид и целите на кандидата, както и предпочитанията му към програма, държава, формат, продължителност на обучението и други, експертите от „Квалификационния център" на Access MBA ориентират кандидатите към подходящи програми. На събитието, всеки кандидат се среща индивидуално и делово с представители на тези програми. От своя страна представителите на университетите са се запознали с информацията, която всеки кандидат е представил за себе си предварително.

Индивидуалните делови срещи продължават 20 минути. Това е времето, с което кандидатът разполага, за да представи себе си и целите си максимално конкретно, да впечатли представителя на бизнес училището, както и да му зададе въпросите си. На всеки кандидат се насрочва точен час за среща с всяко подходящо за него училище.

Access MBA е проект на Advent Group, международна комуникационна агенция, регистрирана в Париж. За повече информация посетете: www.accessmba.com. Profit.bg е медиен партньор на събитието.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...