Какво да носите със себе си на интервю за работа

6394
Какво да носите със себе си на интервю за работа

След като сте написали перфектна автобиография, избрали сте елегантен костюм и сте подготвени за това какви въпроси ще ви задават по време на интервюто за работа, идва моментът да проверите дали носите със себе си всичко необходимо.

А именно:

Копие от автобиографията си на хартиен носител


Вече сте им я изпратили, но за всеки случай, имайте поне едно копие в чантата си. Това показва, че сте подготвени за всякакви ситуации.

Само една чанта

Това важи повече за дамите. Изберете една чанта, в която можете да поберете всичко необходимо. С дамска чанта + чанта за документи/лаптоп изглеждате претрупани. Няма да изглеждате професионално и с найлонови торбички или раницата за фитнес. Това, че след интервюто имате други ангажименти, не е оправдание да носите излишни неща себе си.

Носете си малък тефтер

Възможно е да се наложи да си водите някакви записки. За това е добре да имате тефтер, вместо да искате от интервюиращите или да вадите хвърчащи листчета.

Химикали

По същата причина, както и в предишната ситуация.

Един HR мениджър разказва, че му е направило добро впечатление, когато неговият собствен химикал е спрял да работи и кандидатът му услужил, тъй като имал два.

Ентусиазъм и усмивка

Интервюиращите искат да видят ентусиазъм за работа и добро настроение. Така че не ги забравяйте вкъщи!

Препоръки

Не за всички позиции се изискват препоръки, но вие може да подготвите такива.

Мобилен телефон, който е изключен

Изключете телефона си още преди да влезете в сградата, защото има вероятност да забравите, а знаете колко непрофесионално е да ви звъни телефона или да получавате смс-и по време на интервю.

Малка бутилка вода

Може да се изнервите и да ви пресъхне устата. Вероятно е да ви предложат чаша вода, но нищо пречи да имате малка бутилка в чантата си, особено през лятото.

Бонбони за гърло

Случвало ли ви се е в най-неподходящия момент да ви хване упорита кашлица. За всеки случай - носете бонбони със себе си.

Кърпички

Кърпичките са задължителни за всеки ден – никога не знаете кога ще ви се наложи да изтриете нещо от обувката си или да кихнете. Не забравяйте кърпичките и в деня на интервюто.

Удобни обувки

Не закъснявайте заради неудобни обувки. Изберете нещо елегантно, но все пак такова, с което да можете да вървите известни време.

Примери за вашата работа

Това важи за професиите като дизайнер, например, или нещо друго, което би изисквало вие да покажете портфолио или мостри на работата си.

Най-добре се прави впечатление с нещо, което доказва професионализма ви черно на бяло.

Увереност

Вярвайте в себе си. За тази позиция със сигурност кандидатстват още много хора, но вие сте трябва да вярвате, че сте човекът за нея, за да убедите и интервюиращите в това. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

до номер 2
# 0
18:10 | 17 October 2013
Защо реагираш така? че той си е прав. Превърнали сме се на мишки, лавираме и се чудим как да оцелеем и направим добро впечатление, всеки ден е една борба, стискаш зъби и търпиш в името на заплатата, а тя е необходима за да оцелееш, дори сега да ползвам машина и нет, чрез който да пиша.
до номер 1
# 1
17:10 | 17 October 2013
Пий си хапчетата, моля те!
1
# 2
07:10 | 17 October 2013
Сега живея в Лос Анджелис и съм на 27....ае да ви еба и интервютата и мухльовците ......не щъ цял живот да лижа задници е....не искам цял живот някъв бастун да ми се прави на тарикат....това е моя светоглед....така възприемам света....така ще живея живота си.... Не искам да чета такива статии.....Тоест какво казва статитията?? Как да си добър гъзоблизец,не как да правиш свой бизнес... Не мерси!!!!!!!! Тоест ходи на интервю,бъди мишка,страхувай се да не те уволнят...надявай се да ти дадат почивен ден...ай сиктир е
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg