Какво пречи на жените да успеят в света на финансите?

2205
Какво пречи на жените да успеят в света на финансите?

Жените днес съставляват 50% от работната сила в най-голямата световна икономика - САЩ. Те носят основната част от доходите в 4 от 10 американски семейства, а 40% от работещите дами са на ръководна или друга квалифицирана позиция.

Какво не достига на дамите за успех в сферата на финансите?

Според експерти те трябва да поработят в следните 5 области:

Увереност

В дългосрочен план жените осъществяват по-добра възвращаемост на инвестициите си от мъжете, но в краткосрочен период им липсва увереност.

Обикновено е нужно да се случи някакво събитие, което да подтикне жената да инвестира, като сключване на брак, например. Мъжете, от друга страна, започват да инвестират много по-рано. Голяма част от дамите разчитат на съпрузите си за управление на финансите.

Помнете обаче, че при 9 от 10 жени има момент в живота, когато се налага сами да се справят с осигуряването си, така че колкото по-рано започнете, толкова по-добре.

Преговори

Мъжете инициират преговори за по-добри условия около 4 пъти по-често от жените. Около 20% от дамите (22 милиона жени в САЩ) казват, че никога не преговарят за по-добри условия.

Под преговори се има предвид разговори за повишение на заплата, за получаване на по-добра цена, условия и др.

Проучвания показват, че дамите плащат с 47% повече за стоки и услуги, в сравнение с мъжете, точно защото по-рядко се пазарят.

Доходите

Докато младите дами печелят колкото мъжете, че и повече в големите градове, то няколко години по-късно те попадат в друга графа.

В САЩ неомъжените жени до 30 години печелят средно по 27 000 долара на година, което е с 8% от мъжете в тази възрастова група. Веднъж сключат ли брак обаче, те тръгват надолу по стълбицата на кариерата. Омъжените жени получават около 80% от това, което вземат мъжете на съответните позиции. Това може да се опише така - жените трябва да работят 6-дневна работна седмица, за да получат това, което мъжете изкарват за 5-дневна.

Харчене

Всеизвестен факт е, че жените правят повече непланирани и импулсивни покупки.

Пенсиониране

87% от пенсионерите в САЩ, които живеят в бедност, са жени.

25% от жените в САЩ фалират до два месеца след смъртта на съпруга си.

Статистиката показва, че около 75% от жените са вдовици на възраст 56 години, така че дами, не занемарявайте пенсионното си осигуряване!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg