Вие сте това, което ядете, или поне такава е поговорката. Но за да бъдем по-точни – вие сте такъв, какъвто е начинът ви на хранене.

LittleThings.com определи различните типове личности въз основа на хранителните им навици. Но има има ли някаква психологическа основа на тези твърдения?

Всъщност, има. Според Жулиета Богосян, поведенчески експерт на базираната в Лос Анджелис изследователска фирма Food-ology, ние можем да си направим изводи за характера на някого въз основа на неговите хранителни навици.

"Хранителните навици могат в действителност да разкрият аспекти от личността на индивида и неговите поведенчески тенденции," каза Богосян пред Huffington Post.

Вижте какво казват няколко популярни стилове на хранене за нас и нашите навици:

Хранещият се бавно

Всички останали вече са завършили своето хранене, докато той продължава да хапва. И обикновено става последен от масата.

Според Богосян, бавно обикновено се хранят хората, които обичат да контролират обстоятелствата и знаят как да ценят живота. Те също така са склонни да бъдат уверени и дори властни.

Хората, които ядат бавно само понякога обаче, могат да правят това, защото нямат достатъчно енергия или са в тъжно настроение.

Бавното хранене се свързва още с понижен прием на енергия, повишена ситост и по-висока наслада от храната.

Хранещият се бързо

Има добър шанс вие или някой друг в семейството ви да пасвате на описанието на бързо ядящия - и ако сте израснали с такъв човек, най-вероятно сте си изработили навика да поглъщате храната за секунди.

Тези хора имат навика да опразват чинията си, докато останалите са още на втората хапка.

Далеч от масата, тези бързи консуматори са склонни да бъдат амбициозни, целенасочени и отворени за нови преживявания, но те също така имат склонност да са нетърпеливи.

"Скоростта, с която ядете, разкрива скоростта, с която се радвате на живота", казва Богосян.

Няма нищо лошо в по-бързото хранене, но хапващите на висока скорост трябва да знаят, че това носи определени рискове за здравето, включително увеличаване на теглото.

Авантюристичният хранещ се

Авантюристичният хранещ се човек винаги търси следващото гастрономическо приключение. Когато става въпрос за храна - но вероятно и в други области на живота - този човек търси и поема рискове.

Вашият подход към живота никога няма да се промени. Бъдете внимателни обаче да не оказвате натиск върху семейството и приятелите ви да бъдат настроени също толкова приключенски. Не всеки е роден да бъде изследовател.

Да бъдеш приключенски хранещ се, според Богосян, е умението да опитваш много нови неща, които се простират из твоята зона на комфорт.

Вижте още: Как се хранят столетниците

Придирчивият

Този човек никога не сменя своите интереси и предпочитания, няма шанс да опита непозната кухня. Често се случва до помоли сервитьора ястието да бъде оформено точно според неговите изисквания.

Има добър шанс този човек да е малко невротичен както на масата, така и в живота.

Неофобията – или нежеланието да се опитват нови храни - е свързано с определени личностни черти, включително усещане на тревожност и невротизъм.

Изолационистът

Изолационизмът, един от най-необичайни видове хранене, обрисува навика на човек да приключи с едно ястия, без да го смесва с останалите.

Така се хранят хората, които винаги обмислят нещата добре. Освен това те са изключително внимателни.

Това поведение показва една добре организирана личност, която спазва дисциплина и има тенденцията да завърши една задача, преди да премине към друга.