Какво толкова чакате?

5144
Какво толкова чакате?

Постоянно ли си казвате, че ако животът ви беше друг, щяхте да направите нещата по-добре? Междувременно, казват ли ви хората около вас, че притежавате изключителен потенциал?

Ако се улавяте, че мечтаете за друга кариера, за живот в друг град или да пътувате повече, време е да спрете само да си въобразявате. Заредете се с цялата мотивация, с която разполагате, и стартирайте!

Често имаме навика да размишляваме безцелно за живота си, за кариерата и т.н. Понякога този тип мечтаене ни служи, за да избутаме деня. Струва ни се, че мечтите ни са нереалистични и непостижими. Но знаете ли, че има един таен трик, който ще ви помогне да ги сбъднете? Лесно е: Просто го направете!

Преди да си кажете: "Друг път", време е да започнете да мислите положително и да изричате утвърждаващи фрази. По този начин ще се мотивирате да следвате неотлъчно мечтите си.

Просто започнете отнякъде! Независимо колко малка е крачката, тя е крачка, която сте направили по желания път.

Прости задачи, прости стъпки

Изоставяли ли сте някога задача просто така, без причина? Може да става дума за имейл, който сте получили и сте си казали: "Ще му обърна внимание по-късно".

Един начин да спрете този вреден навик е като откриете нова мотивация.

Ако задачата изисква под 5 минути време, за да я изпълните, няма причина да я отлагате.

Отмятайки я, вие се мотивирате да работите по-бързо. Така резултатите ще идват по-скоро от очакваното.

Забравате израза: "Ще започна от утре"

Този израз може да се превърне във ваш любим до края на живота ви, ако не престанете да го използвате.

Утрешният ден може да ви посрещне с нови отговорности и задачи. Затова не отлагайте днешните за утре.

Дефинирайте "трамплините"

Ако пред себе си сте поставили дългосрочна цел, възможно е постигането й да ви се струва по-нереалистично. Шансът да я изоставите е по-голям. Затова е важно да дефинирате по-малки стъпки и такива цели, които служат като "трамплин". Те ви мотивират да продължите напред и показват, че постигате напредък.

Трябва да ви е грижа

Понякога губим своята енергия на работното място, защото не ни пука вече. Можете да продължите напред, само ако ви е грижа.

Как да го постигнете?

Питайте се защо работите тази професия? Пътищата са две: как тя ви помага да осъществите целите си? И помагате ли по някакъв начин компанията да постигне своята цел?

Прегърнете своя вътрешен излишък от адреналин

Излезте от комфортната си зона и започнете да правите неща, които са предизвикателство. По този начин ще учите нови неща и ще постигате по-добри резултати.  Не се оставяйте на течението.

Постигането на целите е индивидуална задача. Всеки може да намери своя подход, който е уникален.

Спрете да мечтаете! Действайте!

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg