Кога да правите някои покупки, за да пестите пари и нерви?

5121
Кога да правите някои покупки, за да пестите пари и нерви?

Всички искаме да харчим разумно. Ето някои съвети кога да осъществявате някои покупки с цел да пестите време и пари:

Обувки

Една жена никога няма прекалено много обувки и покупката на следващия чифт е просто въпрос на време. От изданието ShopItToMe.com съветват обаче да изчакате до сряда, за да си купите обувки, когато често могат да бъдат спестени до 40% от регулярната цена (това важи за щатския пазар, но предвид неговата развитост, можем да очакваме и родния пазар да върви в тази посока).


Подстригване

Нова прическа, която да подхожда на нов тоалет или обувки, не е добре да се прави в събота. Стилистите коментират, че събота е най-заетият им ден от седмицата, когато са подложени на най-голям стрес. Вместо това насрочете си час за фризура във вторник, когато е най-слабият ден за бизнеса. Тогава стилистите са по-малко стресирани и споделят, че правят по-малко грешки.

Застраховка живот

Времето е от значение дори при този специфичен продукт. Ако нямате застраховка живот, е по-добре да си направите "по-скоро" отколкото „по-късно“, съветват специалистите. По-добра оферта ще получите преди следващия си рожедн ден, като премиите имат склонност да се повишават с напредването на възрастта.

Карта за фитнес

Според много мениджъри на фитнес салони лятото е най-доброто време за закупуване на по-дългосрочна карта. Тогава фитнес салоните са се поопразнили и са склонни да правят по-големи отстъпки от редовните си цени, за да запълват свободния си капацитет.

Имоти

Докато лятото е идеалният момент сериозно да се отнесете към фитнеса, то зимата е най-подходящият за покупка на имот. Пазарът е относително слаб, предвид на студеното време, тъй като малко хора планират покупка или местене през зимата. В същото време хората, „принудени“ да продават поради една или друга причина, стават по-склонни на по-големи отстъпки заради по-слабия интерес от купувачите.

Това важи и за наемния пазар, като декември е най-добрият месец заради предстоящите коледни и новогодишни празници.

Автомобили

Покупката на автомобил е винаги добре да се прави в края на месеца. Това е времето, когато дилърите ще са по-склонни към отстъпки, за да достигнат своите таргети. Подберете ден в средата на седмицата, когато бизнесът им е още по-слаб, не чакайте уикендите.

Подръжка на автомобила

Измиването на автомобила или смяната на сезонните гуми е добре да не се прави в края на деня или през уикендите, когато всички са свободни и мислят да направят същото. Вместо това изберете ден през седмицата и оставете да ви измият возилото, да ви направят планов ремонт или смяна на гуми в средата на деня.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg