Локация и Стойност - основни правила при инвестиране в имоти

1487
Локация и Стойност - основни правила при инвестиране в имоти

Едни от основни правила при инвестиране в недвижими имоти са Локация! Локация! и пак Локация!, комбинирани със Стойност! Стойност! Стойност! Защо обаче те са толкова важни?

От една страна, локацията привлича бъдещите купувачи или наематели, като до голяма степен предопределя и размера на наема, който можете да получите. Тя предопределя и потенциала на един имот, както и атрактивността, която той би могъл да притежава за бъдещите купувачи и за евентуално негово поскъпване.

Други специалисти препоръчват да се концентрирате на Стойност! Стойност! Стойност!, като изразяват мнение, че ако цената е изключително ниска, можете да си купите имот - дори и в най-лошия блок.

Комбинирането на двата принципа е добро решение, като може да се постигне изключително трудно, тъй като до някъде двете неща си противоречат. Обикновено имотите с добра локация се предлагат на по-високи цени.

Понякога обаче е възможно да откриете такива с добра локация на приемлива цена, което всъщност предопределя потенциала за добра инвестиция.

Ако целта ви е бързо да спекулирате с имот (купувате го евтино, ремонтирате го и го препродавате), тогава вие наистина ще трябва да се уверите, че цената му е значително по-ниска от предлаганите в квартала.

Ако обаче целта ви е да придобиете имот с ниска поддръжка, с цел отдаването му под наем, което да ви носи доход и да привлечете добри наематели, и инвестицията не ви притеснява, то тогава определено търсете добър имот с добра локация.

След като сте преценили какво точно търсите, е време да се заемете с проучване на пазара. Обяви във вестника и интернет, разходки до наблюдаваните места, разговори със съседи, проучване на инфраструктурата, транспорта, разговори с агенти по недвижими имоти са само част от стъпките, които трябва да предприемете по пътя на реализиране на вашата цел.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg