Лоши идеи за лесни пари

3458
Лоши идеи за лесни пари

Когато финансите ни са в окаяно състояние е нормално да търсим начин,за да заработваме допълнително. Освен разумни обаче, често има и неразумни начини да правим това. Ето и някои от тях.

Дейтрейдинг

Вероятно сте търгували на борсата и не сте доволни от нейния застой в момента. Мисълта да търгувате активно на финансовите пазари със суровини или валути, които дават добра ликвидност, може да е примамлива за реализиране на допълнителен доход, но определено не е най-добрата.

Срещу всеки, който съумява да се издържа с подобен стил търговия стоят стотици, да не казваме хиляди, които губят. Да не говорим, че за успеха се изискват невероятно голям опит и познания, а не само доза късмет.. Ако правилото на Парето е 80 на 20, тук може би, то се изменя в 98 на 2.

Валутна търговия

Може да изглежда, че търговията на валутните пазари е просто работа и няма нищо по-различно от тази с всякакъв друг вид финансови инструменти. Това обаче не е точно така.

Ако имате огромна сметка и се стремите в реализирането на нормални печалби - ОК. При малки сметки, обаче, ползването на голям ливъридж и поемането на риск с целева доходност от над 100% годишно, сами по себе си трябва да ви подскажат какви са рисковете. А те са да занулите сметката си.

Отново се изисква голям опит, желязна дисциплина (каквато повечето трейдъри нямаме) и значителна сума, за да се издържате от този вид търговия. Горното правило също е в сила.

Начинания с обещания за висок доход

Или казано по друг начин - пирамиди. Разбира се може не всички предложения, които ви се отправят в момента да са такива, но в момент, когато капиталът е скъп, хората са склонни да предлагат висок доход, за да финансират рисковите си начинания. Трябва да се отбележи, че в момент на криза е още по-трудно едно начинание да е успешно в сравнение с нормална бизнес среда или възход на икономиката.

Професионален блогинг

В интернет определено има пари. Те обаче трудно достигат до блогърите и то само до тези с доказано име. Това пък от своя страна изисква да отделяте по 10-12 часа на ден и да сте специалист в дадена сфера. Освен това, трябва да убедите някой да плаща за вашето мнение, при положение че хиляди други ще го правят безплатно в свободното си време.

Платени медицински тестове

Няма нужда да ви убеждаваме, че тук съществуват сериозни рискове за вашето здраве. В това можете да се убедите и от стотиците декларации, които ще подпишете, за да удостоверите, че го правите доброволно и няма да има съдебни искове срещу вашия работодател, който между другото, ще пробва нови медикаменти върху вас.

Хазарт

Това е класика в жанра. Всъщност тя обединява почти всички по-горе споменати методи за изкарване на лесни пари. Само да ви припомним, че статистиката е срещу вас, а късметът ви няма как да направи така, че да сте на печелившата страна след достатъчно дълъг период от време.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg