Маргарет Тачър за нещата от живота

3406
Маргарет Тачър за нещата от живота

Още преди да дойде на власт, тя е наричана Желязната лейди в съветската пропаганда - прозвище, останало до днес. Тя става първата и до днес единствената жена премиер на Великобритания. Известна с невероятната си трудоспособност, Маргарет Тачър разказва за себе си, семейството, работата:

Аз често спя само по час и половина, предпочитам да жертвам съня за прилична прическа.

Денят се състои от двадесет и четири часа и ако посветите всички на работата си, мозъкът ви ще бъде постоянно зает и вие няма да имате време да мислите за себе си.

Направете едно нещо, а след това преминете към второ, трето и т. н.

Понякога натоварването е наистина прекалено, но тайната на живота е именно да превърнете това в 90% навик, да превърнете на натоварването в рутина.

Всичко, което имам и умея, дължа на баща си. Той ме научи преди да повярвам в нещо, добре да го проуча.

Никога не показвайте публично, че страдате. Ако се занимавате с обществена дейност, трябва да сте готови да ви разкъсат.

Когато сте в такава ситуация с различни неблагоприятни обстоятелства, които не можете да позволите да доминират в мислите ти, вие трябва да използвате цялата си желязна воля за постигане на целта. Каква е алтернативата?

Бракът ми е едно от най-добрите неща в живота ми.

Често ме критикуват, че чета проповеди за гледане на домакинството. Не възразявам- в крайна сметка тези прости примери могат да спасят финансиста от фалит, а страната- от криза.

Ако семейното огнище е център на живота, то все пак не трябва да става и негова граница.

Една жена трябва да поддържа мир с мъжа си. Ако тя няма интереси извън семейството, за какво ще си говори с него.

Няма значение колко време прекарвате с децата, а колко любов и внимание им отделяте, когато сте заедно.

Щастието не е в това да не правите нищо. Щастието е да се натоварите до предел, да сте напълно изтощен вечерта, да знаете, че сте имал тежък ден.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg