Най-добрият начин за търгуване със S&P 500 до момента

1152
Най-добрият начин за търгуване със S&P 500 до момента

Активната търговия на широкия индекс S&P 500 в рамките на търговската сесия, освен че изисква много време, усилия и нерви, се оказва, че не по-доходна от пасивната или търговията извън рамките на деня.

Базираният върху индекса S&P 500 ETF (SPY), датира от далечната 1993 година, позволявайки на инвеститорите да имат лесен и бърз достъп до това да печелят от представянето му.

Изследване на изданието bespokeinvest.com показва, че купуването на акции от SPY през далечната 1993 година се превежда в доход от 194% към момента, без да се включва дивидентите.

В зависимост от новините акциите на SPY, които се търгуват значително повече време от регулярните компоненти на индекса, отварят във възходяща или низходяща посока.

Много от стратегиите за активна търговия включват закриване на позициите в края на деня, за да се избегне неизвестността.

Историята сочи, че търговците биха реализирали значително по-добър доход, ако търгуваха в извънборсовите часове за пазара.

От началото на историческите данни търгуването с SPY е донесло среднодневен доход от 0.04%, ако акциите са купувани от момента на затваряне до момента на отваряне на пазара на следващия ден.

За сравнение среднодневното изменение на акциите на ETF-фонда е било отрицателно в размер на 0.01% от отварянето до затварянето на пазара.

Това означава, че инвеститорите купили индекса на затварянето на щатските пазари и закрили ги при отварянето биха реализирали много по-добър доход в сравнение с това да ги купуват на отварянето и продават при затварянето.

Подобна стратегия би донесла доход от 378% за инвеститорите, което е близо два пъти повече в сравнение с този от 194% от пасивното държане на индексните акции от 1993 година до момента.

От друга страна инвеститорите купували на отварянето и закривали своите позиции в края на деня биха били с отрицателна доходност в размер на 38.6%

.

* материалът е с аналитичен характер и не представлява съвет за покупка или продажба на активи и начините, по които да се извършва това

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg