Най-големите грешки по време на интервю за работа

8481
Най-големите грешки по време на интервю за работа

Какво трябва и какво не трябва да правите по време на интервю за работа? Има много статии, които ни дават съвети как да се държим, как да отговаряме и какво да избягваме.

Ето списък с най-големите грешки, които кандидатите правят. Някои от тях дори не подозирахме, че може да попречат за намирането на работа.

Обличате се неподходящо


Когато сте на интервю за работа, трябва да изглеждате професионално и спретнато. Въпреки че облеклото ви може да варира в зависимост от позицията, за която кандидатствате, важно е да се съобразите със ситуацията. Това прави голямо впечатление.

Закъснявате

Всеки знае, че първото впечатление е най-важно за потенциалния работодател, но знаете ли, че може да го разочаровате още преди да е започнало интервюто? Късното идване говори за неуважение към компанията, позицията и интервюиращите ви.

Идете до мястото, за да се уверите, че ще имате достатъчно време. Тръгнете 5-10 минути по-рано, за да сте сигурни, че ако се случи нещо по пътя, няма да закъснеете.

Носите напитка със себе си

Взимате си кафе или безалкохолно, преди да идете на интервю. Непрофесионално е да носите нещо в ръка, защото така ще се разсейвате и няма да гледате интервюиращия в очите, което е важно. И въпреки че е малко вероятно, може да разлеете напитката, което ще създаде доста конфузна ситуация.

Носите телефона си по време на интервюто

Преди да влезете на интервюто, включете телефона на тих режим. Да четете съобщения или да гледате телефона си е знак към потенциалните ви работодатели, че работата не е ваш топ приоритет. По тази логика, не отговаряйте на обажданията и не звънете. Оставете телефона в чантата и забравете за него.

Не знаете нищо за компанията

Не се поставяйте в ситуация, в която работодателите да ви питат най-лесния въпрос: „Какво знаете за компанията?“ и вие да не можете да отговорите. Най-лесно е да направите свое проучване, най-малко в сайта на фирмата.

Прочете я преди интервюто, за да си опресните някои факти. Освен това може да направите добро впечатление, ако споменете дати и факти, които те не знаят или не се сещат.

Размити факти

Дори да сте изпратили CV и мотивационно писмо при кандидатстване, преди интервюто може да се наложи да попълните апликационна форма за предишната ви работа, образование, специализации. Уверете се, че си спомняте всичко точно, за да не подадете грешна информация.

Нормално е да не си спомняте стари дати, затова носете с вас CV, където има всички важни неща. Не преувеличавайте или не размивайте някои факти.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg