Не всички са уверени в щатския ръст

1224
Не всички са уверени в щатския ръст

След повече от две години на бичи пазар за щатските индекси, малките инвеститори отново се връщат на пазара, в момент, когато широкият индекс S&P 500 е отбелязал повишение от над 90%.

И докато на пазара има много оптимизъм, свързан с понижаващото се ниво на безработица, възстановяване на ръста на икономиката и добрите резултати изнасяни от щатските компании, то не липсват и песимисти.

Според Гари Шилинг от A. Gary Shilling & Co., инвеститорите трябва да са изключително внимателни.

Той не е уверен в инфлацията като очакван феномен, което до голяма степен подкрепя инвеститорите, очакващи по-нататъшно повишение за щатските индекси.

Напротив, според Шилинг, дефлацията все още е основна заплаха пред щатската икономика и пазара в частност.

Държавните облигации все още се представят добре, към които анализаторът е изключително благоприятно настроен.

Според него ръстът на индексите се предопределя от държавната намеса от страна на правителството и налетите в икономиката средства. В момента, в който тази тенденция се промени, Шилинг очаква да има негативен за фондовата борса ефект.

Шилинг посочва още, че икономиката на страната все още изпитва редица затруднения, а ръстът й е по-слаб от очакванията и заложеното в настоящите нива на индексите.

Друга сериозна слабост е имотният пазар, който все още е в много тежко състояние и е далеч от нужното възстановяване.

Според анализатора цените на недвижимите имоти в САЩ все още има на къде да падат, като прогнозата му е за ново понижение от 20% от настоящите.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg