Опциите дават разнообразни възможности за търговия

1422
Опциите дават разнообразни възможности за търговия

Търговията с опции предлага множество алтернативи и ако се използват правилно, са отличен инструмент за извличане на печалби. Има много стратегии, които могат да бъдат използвани, като дават възможности на трейдъра да печели от движения и в двете посоки на пазара.

Инвеститорите също могат да генерират доход от техните акции чрез опциите. Трейдърите също имат възможност да използват стратегии, които са печеливши при пазар без посока, както и големи печалби в резултат на високия ливъридж.

Когато се използват опции, много е лесно да се заемат позиции с нисък риск, които ще отговарят на очакванията ви за пазара. Примерно, ако имате бичи настроения, може да купите кол опция; ако ви се вижда, че контрактът е скъп, тогава използвате вертикален спред, което включва освен покупката на кол-а, така и продажбата на друг с по-висока ударна цена.

И обратното, ако сте настроени мечи, може да купите пут, или да изпълните мечи вертикален спред, аналогично включващ и продажбата на друга пут опция с още по-далечна ударна цена, за да финансирате покупката си.

Опциите могат да се използват да се търгува неутрален възглед за пазара. Примерно, ако трейдърът не знае каква ще е посоката на пазара, но очаква, че ще пробие в една от двете посоки, може да закупи едновременно кол и пут на настоящата цена (straddle) и да прибере печалби независимо от това накъде тръгва пазарът.

Опционните контракти са също отлична алтернатива срещу покупката просто на акции. Използвайки опция, можете да контролирате позиция за много по-малко пари. В допълнение, доходността от инвестицията е много по-голяма, благодарение на ливъриджа, който опцията владее.

Също така опциите могат да генерират печалби от настоящите ви позиции. Използвайки ги, може да получавате доход, продавайки кол-ове срещу акциите, които притежавате. Пример за това е покритият кол. Също така може да продавате кол опции "в парите", които притежавате, като формирате доход и понижавате разходната база на опцията, което от своя страна сваля и риска.

Това са само част от възможностите и предимствата, които може да се получат, като се използват опционни стратегии. С добиването на опит, всеки едни ще види неограничени възможности от стратегии, които могат да се използват за оформянето на най-добрата комбинация от риск и доходност.

При гъвкавостта, ниските разходи, потенциала за генериране на доход и отличния контрол на риска, опциите могат да осигурят на инвеститора най-добри шансове за успех на пазара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg