Осем начина компанията да стане "зелена" и да спестите пари

4433
Осем начина компанията да стане

Не е задължително да чакате Деня на земята, за да инициирате "зелени" занимания в офиса. Всъщност можете да превърнете начинанието в политика. А това е от значение за всяка една компания.

Как да го постигнете?

Според HuffingtonPost компаниите, които се отнасят отговорно към околната среда, спестяват повече пари, повишават продуктивността на служителите си и като цяло се радват на по-добри отношения с клиентите и обществото.


Днес ще споделим 8 начина, по които всяка една фирма може да стане "зелена". С други думи, спасете планетата и спестете известна сума пари!

1. Измерете сегашното потребление на енергия и вода.

Преди да направите нещо ново, важно е да прецените добре с какво разполагате в момента. Иначе как ще разберете дали нововъведението ще е от полза?

И така, изчислете какво "незелено" употребявате, особено когато става дума за ток и вода. След това помислете как можете да се възползвате от зелената мода.

2. Изключвайте всички уреди, които не се използват.

Всеки излишен уред трябва да бъде изключен от електрическата мрежа. Окуражавайте служителите да елиминират всяка машина, която им е непотребна. Да бъде включвана, само когато е необходима.

Друг плюс от тази политика - намалявате рисковете от инциденти с тока.

3. Настройвайте компютрите на режим "сън".

Ако не можете да изключите компютъра си поради някаква причина, тогава го нагласете на режим "сън". По този начин можете да спестите немалко пари от един компютър годишно.

4. Заменете стандартните крушки.

С такива, които разходват по-малко енергия и са екосъобразни. Да, цената им може да ви се стори по-висока, но след това сметките показват, че всъщност икономисвате.

5. Снабдете офиса с алтернативни източници на енергия.

Соларна енергия, хидроенергия, геотермална, вятърна и т.н. Става дума за източници на енергия, която е възобновяема. Зелена!

Определено ще ви струва известна сума, за да преминете към алтернативни източници на енергия. Това решение обаче ще се окаже разумно в дългосрочен план, а и ще пощадите природата.

6. Използвайте градския транспорт или други алтернативи за придвижване.

С други думи, опитайте се да намалите максимално употребата на автомобил. Окуражавайте служителите да използват градския транспорт или да карат колело.

7. Засадете дървета.

В момента тази практика е популярна и става все по-привлекателна за бизнеса. По този начин ще намалите нивото на въглеродния диоксид в средата, в която живеете и работите.

8. Обновявайте и дарявайте.

Когато купувате нови уреди или пък мебели за офиса, дарете старите на хора в нужда. По този начин ще дадете втори живот на вещите, които искате да подмените, но които все още работят.

Вдъхновихте ли се?

Ако да, то време е да започнете с изключването на всички уреди, които не използвате ежедневно.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Иванов
# 0
17:05 | 16 May 2016
Много внимавайте с тн енергоикономични крушки..Повечето са AIDS 2012 Aktivni skeneri увреждат трайно и завинаги както хората така и сградите в които са монтирани..Неприянто вредни даже тежко канцерогенни са тн соларни лампички продавани за по 1.98 лева бройката..Правят пробиви в пространството през които проникват недопустимиза нашия обитаем свят същества вкл масови убиици
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg