Основни грешки при теглене на ипотечни кредити

1263
Основни грешки при теглене на ипотечни кредити

Тегленето на ипотечни заеми изглежда, че става все по-лесно на фона на жестоката конкуренция между банките за завземане на по-голям пазарен дял. При прибягването на вземането на подобно решение обаче, инвеститорите трябва да се предпазват от няколко основни грешки.

На първо място специалистите съветват да не се пренебрегват кредитните отчети предоставяни от банката. Изследване в САЩ сочи, че един от всеки четирима платци откриват сериозни грешки в своите доклади. Дали поради некомпетентност на банковите служители, или не, в случай, че пропуснете тази грешка тя ще тежи на Вашия джоб.

Добре е да сте изключително добре запознат с условията, таксите, лихвите и размера на вноските, които трябва да правете още от самото начало и да си следите впоследствие репортите.

На второ място като грешка се възприема желанието на кредитополучателите да вземат максималния размер на кредита отпускан им от банката.

Размера му трябва да се съгласува с доходите им, както и да е съобразен с останалите плащания по други кредити, за да не се стигне до неприятния момент, когато след като изхарчите парите някой да дойде да ви вземе къщата.

Само това, че сте одобрен за даден по размер кредит не означава, че е наложително да го вземете. Естествено бизнеса на банката е свързан с това да отпуска колкото се може повече добре обезпечени кредити, което не ви задължава да ги ползвате.

Честата промяна на работата също не се възприема особено положително от банките, като сочи нестабилнист за евентуалните им бъдещи постъпления.

Особено важно е хората да не сменят работата си преди да кандидатстват за ипотечни кредити и през периода когато се одобряват техните кредити.

В случай, че промяната е неизбежна добре е да се приемат позиции с по-висока степен на заплащане.

Намаляването на броя и размера на другите кредити също е от особено значение. Не бива да се съмнявата, че при разглеждането на вашата молба за кредит банката ще провери и наличието на други ваши задължения и лошата ви кредитна история може да натежи.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg