Пет съвета при покупката на недвижим имот

1288
Пет съвета при покупката на недвижим имот

Цените на недвижимите имоти в световен мащаб и особено в развиващите се страни, включително и нашата, бележат значителен ръст през последните няколко години, изкушавайки по този начин инвеститорите да скочат в един пазар на "големи печалби".

Допълнително за това се тръби непрекъснато по медиите, както и от имотните агенции, като последните естествено описват картинката "розова", за да им върви бизнесът.

Независимо колко изгодно обаче може да Ви се струва офертата за закупуване на даден имот, особено в чужда за Вас страна, специалистите препоръчват да се обърнете към професионалисти.

Специалистите дават някои съвети на купувачите при покупка на недвижими имоти.

На първо място е никога да не се купува имот в страна, в която никога не сте били и особено такъв, който не сте видели в действителност. Много често това, което виждате в интернет не отговаря на действителността.

На второ място съветът към инвеститорите е да имат предвид, че купуват само това, което е описано в договора им, било то предварителен или окончателен.

Всички неща, за които сте преговаряли или са Ви били обещани от строителя и не са включени в договора, са били само в рамките на пожеланията и е доста сигурно, че няма да ги получите.

Базирайте стойността на това, което купувате на реалните неща, които виждате, а не на Вашите очаквания, които много често може и да не са свързани с действителността.

Преди да купите недвижим имот в различна от вашата страна е добре да наемете жилище за известен период от време, за да придобиете реална представа за ситуацията в страната.

Всички дадени от предприемача обещания трябва да бъдат материализирани и включени в договора, който сключвате с предприемача.

Последният съвет към купувачите е никога да не предполагат по презумпция, че щом цените на недвижимите имоти са се повишавали през последните месеци, или години това ще продължи до безкрай.

Добре е родните инвеститори да вземат под внимание последния съвет и да имат нагласата, че не е възможно цените на недвижимите имоти да се повишават до безкрай, и че както при всеки пазар или актив съществуват сили, предопределящи изменението в цените на имотите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg