Пет съвета за по-добро представяне на интервю за работа

6121
Пет съвета за по-добро представяне на интервю за работа

Интервютата за работа често са препъни камъчетата пред търсещите работа. За да се представите по-добре по време на интервюто, Кони Танасолис, специалист в подбор на персонала и основател на консултантската компания SixFigureStart, дава следните съвети:

Вижте още: Шест от най-трудните въпроси по време на интервю за работа през 2015 г.

1. Не бъдете свръхуверени и се подготвяйте добре за интервюто


„Специалистите по подбор на персонала имат шесто чувство за неподготвени кандидати“, коментира Танасолис. Тя много често е виждала квалифицирани за съответната работа кандидати, които не са получавали позицията, само защото не са се подготвили добре за интервюто или са били прекалено самоуверени.

2. Не пренебрегвайте интервюто по телефона

Много от специалистите по подбор на персонала ще започнат процеса за избор на кандидат по телефона. Телефонните интервюта са като входящи тестове. Ако не се представите добре, няма да получите шанс за интервю на по-високо ниво.

„Телефонното интервю ви дава възможност да държите записките си пред себе си. Единствено трябва да се подготвите“, съветва специалистът.

3. Не забравяйте да давате количествено изразени примери

Когато говорите за силните и слабите си страни, подгответе конкретни примери с постигнати количествени резултати. „Ако сте съдействали за повишението на приходите с 50% например, започнете с това изявление и после опишете ситуацията. Така вече ще сте привлекли вниманието на интервюиращия“, съветва Танасолис.

4. Не подготвяйте отговори само за трудни въпроси

Преди да влязат на интервю, повечето хора най-вероятно са си подготвили отговори на популярните „трудни въпроси“. „Ще се изнанадате обаче колко хора изпитват сериозни затруднения, когато интервюиращия ги помоли да представят на кратко резюмето си“, коментира Танасолис.

5. Не се срамувайте да покажете колко силно искате работата

„Като специалист по подбор на персонала винаги искам да наема само силно мотивирани кандидати. Ако направя предложение, искам да съм сигурна, че човекът срещу мен ще го приеме“, обосновава се Танасолис.

Затова не се срамувайте да заявите мотивацията си да получите работата и завършете интервюто с това какъв би могъл да бъде вашият личен принос за компанията, съветва още експертът.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg