Повечето предприемачи започват бизнеса си между 20 и 29 г.

1738
Повечето предприемачи започват бизнеса си между 20 и 29 г.

Човек става лидер, а не се ражда такъв, поне що се отнася до бизнеса, става ясно от проучване на Ernst & Young.

45% от анкетираните предприемачи казват, че са започнали първия си бизнес на възраст между 20 и 29 години, а 31% между 30 и 39 години. Около 12% са стартирали първа фирма между 40 и 49 г., 10% са били под 20 години. Най-малката група - 2% са били над 50 години, когато са започнали бизнеса си.

На въпроса от къде сте научили най-много, една трета от анкетираните предприемачи казват, че знанията им идват от предишния им опит като служители. 30% посочват висшето си образование, а 26% са се учили от други хора.

За голяма част от предприемачите стартирането на само един бизнес определено не е било достатъчно. 60% имат стартирани 3 или повече бизнеса. 20% имат 6 или повече фирми, а около 10% казват, че са стартирали над 10 компании в живота си.

При успех на една от компаниите, те не зарязват другата. 45% казват, че продължават да държат някаква дял в предишните си начинания.

6 от 10 от тези, които са изпитвали трудности, казват че най-голямата пречка пред тях е била липсата на финансиране. На второ място е трудността в избора на подходящи партньори и служители.

Въпреки че авторите на изследването твърдят, че човек става бизнес предприемач, а не се ражда такъв, със сигурност се забелязват някои общи черти. На въпроса кои са най-важните качества, които един предприемач трябва да има, над ¾ от анкетираните казват „виждане за бъдещето", 73% казват „страст", 64% казват „хъс", 33% „гъвкавост", фокус над качеството (18%), лоялност (14%).

В заключение авторите на проучването казват, че едно от най-важните черти на добрите предприемачи е, че те виждат възможност там, където повечето хора виждат само риск. Те също така са оптимисти и вярват в своя успех.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg