Познават ли щатските аналитици?

1892
Познават ли щатските аналитици?

Акциите с най-ниска оценка на щатските пазари се превърнаха в най-добре представящите се през тази година, пише Bloomberg. Това е сигнал, че анализаторите са подценили възстановяването на щатската икономика и могат да повишат оценките си по много позиции.

Такова действие пък, допълнително би могло да съдейства за по-нататъшен ръст при книжата, които са били подценени от аналитиците.

За пример - акциите на Нuntington Bancshares Inc., регионален лидер в Колумбия, Охайо, са имали два пъти повече оценки "sell", отколкото "buy" през декември, откогато регистрират ръст от 66% до момента.

Акциите на Eastman Kodak Co. И Sunoco Inc. са регистрирали повишения от над 20%, след като повече от 30% от анализаторите препоръчаха инвеститорите да се отърват от тях.

Компании, които в най-голяма степен са обвързани с ръста на щатската икономика имаха най-голям процент препоръка "sell" от аналитиците.

Оказва се обаче, че именно тези компании от банковия, сектора на недвижимите имоти и автомобилните производители, отбелязаха средно повишение от 12% през тази година.

Много инвеститори очакват постепенна „капитулация на мечките", което да даде нов силен възходящ тласък именно при компаниите от изброените сектори.

„Най-добрата компания за притежание в момента е такава, където основната част от анализаторите са негативно настроение, но вие виждате добри възможности пред нея", коментира Томас Уилсън, главен стратег в Brinker Capital.

Анализаторите бяха най-оптимистични през декември за компании от индустрии, чиито печалби са в най-слаба зависимост от ръста на щатската икономика.

Така например, сред компаниите фаворити за анализаторите бе най-големият световен производител на безалкохолни напитки - Coca- Cola Co. с 14 оценки "buy" и едва една "sell". От началото на годината до момента обаче, акциите на компанията са загубили 7.9% от стойността си.

Над 52% от оценките за фармацевтичните компании от широкия S&P 500, производителите на компютри и храни бяха „бичи".

През тази година обаче, акциите на най-големия световен производител на лекарства - Pfizer са отбелязали спад от 17%, дори и на фона на препоръчващите я 81% от анализаторите с инвестиционна оценка на компанията.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg