Съвети за финансова стабилност през 2011 г.

1696
Съвети за финансова стабилност през 2011 г.

Новата година е вече факт и това което се е случило през изминалата трябва да остане в историята, но и да ни е научило на нещо. Ето и пет съвета за финансова стабилност през новата 2011 година от специалистите от Usnews.com.

1. Преглеждане на портфейла

Добре е в началото на годината да прегледате дали вашият инвестиционен портфейл в правилна степен отговаря на риска, който сте склонен да поемете през новата година, и целите които сте си поставили за нея.

Това е едно от първите неща които трябва да направите през новата година, където да отчетете и какво се е случило през изминалата такава, и как се е променила средата.

Отчитането на новата реалност и рискове които стоят пред Вас са от ключово значение за добро балансиране и ребалансиране на притежавания Ви портфейл.

Стойността на притежаваните активи най-вероятно се е променила през изтеклата година и те вече са в нови съотношения. Бъдете сигурни че последните отговарят на вашата инвестиционна стратегия.

2. Създайте сигурност за бъдещето си

Вместо просто да се надявате, че ще имате достатъчно средства за посрещане на вашите неотложни нужди и плащания предприемете действия в тази насока.

Направете си бюджети за необходимите и наложителните през годината плащания и започнете да заделяте адекватни средства за тяхното посрещане. Това е обезателно, за да не сте поставен пред неприятното и наложително предсрочно закриване на инвестиции в неудобен за Вас момент.

3. Проверете активите на семейството си, въведете ред

Новата година е добър момент за поставяне на финансите Ви в ред. Направете справка за всички притежавани активи и пасиви.

Ако не сте правили това редовно е възможно да видите, че имате едни значителни резерви за преструктуриране на задължения и покриването на спешни такива с неосновни активи, от което да спестите през следващата година.

4. Предпазвайте активите си

Бъдете сигурни, че сте предприели действия за застраховане и предпазване на активите си срещу неблагоприятни за Вас събития, които могат да костват всичко което сте заработили през изминалата вече 2010 година.

Прегледайте доколко сте застрахован и в каква степен застраховките Ви покриват дълговете, при случване на трагични събития. Особено с пълна сила важи това за семейства, с малки деца, които почти изцяло разчитат на вашия доход.

5. Дълговете могат да застрашават финансовата Ви стабилност

В условията на все още не особено голяма яснота дали кризата е приключила и дали доходите ви са сигурни през настоящата година помислете за намаляване, или най-малкото преструктуриране на своите дългове.

Започнете с най-скъпите и краткосрочни такива. Не забравяйте, че настоящата година, в условията на растяща инфлация в световен мащаб, може да е годината на началото на един по-дълъг цикъл на повишение на лихвите.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg