Седем стъпки за семейна финансова хармония

2472
Седем стъпки за семейна финансова хармония

Вече сте женени (омъжени) или планирате това да се случи в близките месеци и години? За да постигнете 100% финансова хармония с половинката си, следните съвети са за Вас:

1. Купете имот с половинката си - Това ще увеличи спестовността на семейството и ще сведе до минимум скандалите в бъдеще.

2. Инвестирайте заедно - Дори една от страните да не може да отдели 50% от планираната инвестиция, можете да се включите с 80/20 или 70/30 в покупката на акции, дялове от взаимни фондове, или депозит.

3. В случай, че имате обща сметка - Ако съпрузите имат обща банкова сметка, въведете опция теглене на средства от нея да се осъществява със знанието и на другата страна.

4. Кредит - ако теглите кредит, независимо от неговото предназначение, месечната вноска може да се поделя от двете страни.

5. Наем - ако все още нямате собствено жилище, наемът също може да се изплаща по равно.

6. Сметки - заплащането на комуналните услуги в едно семейството може да се осъществява отново по равно, все пак и двамата ползвате ток, вода и парно

7. Застраховка - независимо дали това е застраховка на апартамента или автомобила, вноските (при тримесечно плащане), или цялата сума (при еднократно заплащане) трябва да се плаща и от двете страни.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Family
# 0
13:12 | 5 December 2009
Stupid author idiots
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg