Шест неща, които забравяте да впишете в графика си за деня

5936
Шест неща, които забравяте да впишете в графика си за деня

Със сигурност вписвате в работния си график срещите и времето за изпълнението на различни проекти. Но дали не забравяте нещо? Не става дума за отмятане на задачи или пък още срещи, а за правене на почивки, това да бъдете активни и т.н.

Този тип неща допринасят съществено за успешната работа и високата продуктивност. Често обаче са неглижирани, особено когато сте заети и стресирани.

Затова отделете минута и прочетете кои са шестте неща, които най-често забравяте да впишете в графика за деня.

Оптимално време за обедна почивка

Когато е време за обяд, възползвате ли се от обедната почивка или сядате зад бюрото и похапвате на него? Вие се трудите усилено и заслужавате да имате оптимална почивка. Опитайте се да излезете навън.

Ако се налага да обядвате на бюрото, занимайте се с нещо забавно – не фокусирайте вниманието си отново върху работата. Прочетете интересна статия, която сте си набелязали отпреди. Така ще презаредите.

Време за отговоряне на имейли

Когато постоянно се опитвате да наваксате с имейлите, вие губите от продуктивността си. Не проверявайте пощата на всеки 5 минути. Определете стриктен график, който да спазвате, за да бъдете сигурни, че не пропускате нищо важно, но и не губите излишно време.

Време за генериране на идеи

Това е изключително важно, ако работите в сфера, която изисква креативност. Ако не си давате възможност да генерирате идеи и да се мотивирате, определено няма да стигнете далеч с изпълнението на задачите.

Малки почивки

Ако единствената причина да станете от бюрото, е да обядвате или да отидете до тоалетната, подходът ви е грешен.

Малките почивки спомагат за това да бъдем по-активни и продуктивни. Затова ставайте поне за няколко минути на всеки час.

Време за отпускане

Колко често се случва това: колко често се случва да свършите работа и веднага да излетите от офиса, тъй като имате да вършите още неща? Това постоянно скачане от работа на отговорности не ви позволява да се отпуснете.

Отделяйте поне по няколко минути за релаксация.

Тренировка

Съветваме да заделяте време за физическо раздвижване или тренировка.

Независимо дали преди работа или след, този навик е положителен и спомага за тонизиране на тялото, настройване на ума, разсейване на стресиращите елементи и т.н.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg