Шест съвета как да преследвате неотлъчно страстта си

4314
Шест съвета как да преследвате неотлъчно страстта си

Независимо дали започвате нова работа, заработвате в извънработно време повече пари или пък напускате работното си място, за да преследвате страстта си, съществуват няколко често надценени детайла, които могат да ви приближат или отдалечат от успеха.

Хвърлете поглед върху следващите шест съвета. Те ще ви помогнат да не се отклоните от мечтата си.

1. Бъдете честни


Добри ли сте в това, което искате да започнете? Истината боли, затова е добре да се изправите лице в лице с нея още сега. Преди да стартирате плана си, бъдете честни със себе си и оценете добре шансовете за успех.

Имате желанието, но имате ли уменията? Можете ли да подобрите уменията си? Страстта ви решава проблем или удовлетворява ваша потребност?

2. Награждавайте прогреса, а не перфектността

Няма да ви е лесно да откриете времето и енергията, за да преследвате мечтата си. Особено когато работите на пълно работно време.

Поставяйте се ежедневни, седмични и месечни цели. Проследявайте ги и се опитвайте да поддържате темпо. Отпразнувайте малките победи.

3. Когато сте в най-трудна позиция, обърнете внимание 

Ще има моменти, в които ще се чувствате обезнадеждени. Вероятно ще бъдете много объркани. Възможно е да не изпълнявате задачите по график или пък дълго време да не виждате прогрес, въпреки положените усилия. Това е стена, която трябва да пробиете.

Когато го направите, ще се почувствате окрилени. Научете се да черпите познание и опит от този тип предизвикателства.

4. Плащайте първо на себе си

Печеленето на пари за бизнеса и за вас самите е основна задача. Преди да приключите работата за деня, ако това е планът ви, автоматично прехвърлете определена сума от заплатата си към спестовна сметка. Така няма да имате шанс да ги похарчите.

5. Запомнете, че животът продължава

Възможно е да тичате насам-натам, за да се снабдите с всичко, от което бизнесът ви се нуждае. Не забравяйте обаче, че имате отговорности. Преследването на страстта ви не струва повече от обкръжението от хората, с които общувате всеки ден.

Вашата страст е производна на това, което сте. Не губете този източник на вдъхновение.

6. Благодарете на всеки, който ви е помогнал по някакъв начин

Ментори, инвеститори, приятели и семейство - всеки един от тях е дал част от времето си за вас. Предложил ви е съвет или пък ви е подкрепил в труден момент. Те заслужават награда.

Подарете им нещо персонализирано. По този начин не само показвате своята благодарност, но и стартирате бизнеса си с добра карма.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg