Страните, в които най-успешно се стартира бизнес

2004
Страните, в които най-успешно се стартира бизнес

При стартирането на бизнес, още преди проучването на възможностите за регистрация, е важно да се концентирате върху това къде продуктът би бил най-печеливш и къде ще намери най-възторжените си потребители, съветва Forbes. Опитните предприемачи, които създават не първата си компания, обикновено бързо се ориентира къде е най-благоприятното място за нея.

Така 80% от IT-компаниите в света са регистрирани в Силициевата долина, в САЩ. Причината- Америка предлага най-добрата защита на интелектуалната собственост.

За компаниите от фармацевтичния сектор най-успешни са швейцарските и китайски технологични паркове. Тези локации винаги са в радара на водещите венчърсни фондове, инвестиращи в медицина, а страните предлагат добра инфраструктура, данъчни облекчения и помощ при оформянето на документите.

Иновационният бизнес, който често е принуден да търси пари на инвеститори, също вирее най-добре в САЩ.

Холдингите живеят най-добре в Холандия, след като регистрацията в офшорни зони се превърна в удар по репутацията. Холандската данъчна система не предвижда данъци върху дивидентите.

Англосаксонските страни пък предлагат най-добра защита за акционерите. Споразуменията между акционерите там подробно и ясно определят реда на управление на компанията, разпределението на печалбите и задълженията на страните.

Все още най-доброто място за офшорните компании остава Кипър.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg