Тайната на успешния домашен обяд в офиса

5237
Тайната на успешния домашен обяд в офиса

Най-вероятно сте добре запознати със сценария: когато часовникът в офиса обяви, че е време за обяд, започва масово преселение.

Работещите в големите градове обаче са сериозно ограничени в избора си на заведение: често обедната почивка не стига дори за придвижване до любимия ви ресторант, пък да не говорим за горивото, което изразходвате за този лукс.

Освен това трябва да мислите и за портфейла си. Рядко се случва заведение да предлага здравословно обедно меню, което да струва под 10 лева. А общата сметка показва, че обядът в офиса ви струва по 200 лв. на месец. Без да броим кафетата и закуската.


Ако решите да пестите пари, винаги се оказвате на бюрото си, хапвайки вредна храна, която е значително по-евтина. Заслужава ли си обаче 20 дни в месеца поне веднъж на ден да се храните нездравословно?

Сега ще ви дадем един банален съвет, който обаче може да ви спести сериозна сума пари: носете си храна от вкъщи.

Вижте още: Тези страхотни безплатни ястия хапват служителите на Google

Ключът тук е да разнообразявате менюто, да предвидите леко хапване и за закуска и задължително да си носите плодове, за да не се окаже експериментът ви неуспешен още на първата седмица.

Имайте предвид, че подготвянето на успешен обяд в офиса е въпрос на сериозно планиране. Снабдете се с кутии и пликове с цип, които ще направят съхранението на храната по-лесно.

Всичко подготвяйте от вечерта, защото най-вероятно сутрин ще бързате и това ще ви откаже от домашно приготвения обяд. Задължително предвидете в менюто не само основно ястие, но и храна за няколко малки похапвания, ако огладнеете. Най-подходящи за това са сурови ядки, плодове или кисело мляко.

Предвидете и малко удоволствие – шоколад, бисквитите, които обичате, или пък домашно приготвен десерт. Така ще избегнете купуването на вредна храна от близкия магазин, когато ви се прияде нещо сладко.

Ако времето ви за готвене е ограничено, просто направете повече за вечеря и част от ястието заделете за обяд в офиса на следващия ден. Можете да планирате повече готвене и през уикенда, за да имате храна за натоварената работна седмица.

Не се чувствайте виновни, ако си приготвите сандвич. Със сигурност той ще е по-здравословен от онзи в магазина. Използвайте пълнозърнест хляб, пресни зеленчуци и месо, а не колбаси.

Разбира се, успешната тактика на домашно приготвения обяд е не само разнообразното меню и здравословните похапвания, но и гъвкавостта. Ако утре ви се яде пица, то позволете си това удоволствие. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg