Теглите ли пари от банкомати на други банки?

14720
Теглите ли пари от банкомати на други банки?

Всеки от нас в забързаното си ежедневие е ползвал банкомат на банка, различен от тази, издала картата му.

Но знаете ли, какви суми плащаме, в случай че ползваме най- близкия банкомат?

Справка на Profit.bg из сайтовете и тарифите на най-големите банки в България по размер на активите им посочи, че физическите лица плащат между 0.55 и 1.00 лв. за теглене на пари от банкомат на друга банка.

Най-евтино е в СИБАНК и Алианц България, т.е. ползвайки банкоматите на тези банки ние плащаме 0.55 лв. за теглене на пари.


Прилични са и сумите, които даваме на Банка Пиреос и Корпоративна търговска банка - 0.60 и -0.70 лв. за транзакция.

В средата попадат банкоматите на Инвестбанк и Централна кооперативна банка с по 0.75 лв., както и МКБ Юнионбанк с 0.82 лв.

Таксите при SG Експресбанк са 0.89 лв., а при Алфа Банк, Първа инвестционна банка и Райфайзенбанк е 0.90 лв. (в случай, че сте притежавал на VISA Classic/ MasterCard Standard, таксата Ви дори достига 1.20 лв.).

Сравнително скъпо е тегленето на пари в брой от банкомати на двете най-големи банки в страната - Банка ДСК и Уникредит Булбанк и разполагащи с най-много банкомати от родните трезори - 0.95 и 0.98 лв.

По левче обаче ще платите в Обединена българска банка и Пощенска банка. Ето защо препоръчително е да се ползват банкоматите на банките издатели на картата.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Audel
# 0
19:12 | 17 December 2011
As Charlie Sheen says, this aritlce is "WINNING!"
byrobocop
# 1
10:10 | 8 October 2011
И УникредитБулбанк все пак си вземат някакви пари макар и с тяхна карта да се тегли от техен банкомат така че тези убеждението че се тегли безвъзмездно е чиста проба заблуждение
Милен
# 2
20:10 | 7 October 2011
Малко неясно ви е написана статията... Таксите, които сте посочили са за теглене с карта на банката издател на чужд банкомат. Или с други думи ако изтеглите с карта на ДСК на банкомат на Алианц Банк ще платите такса в размер на 0.95 лв.
2
# 3
19:10 | 7 October 2011
Почти всички банки имат такси,даже и от техен банкомат.
об
# 4
17:10 | 7 October 2011
обб имат такса дори като теглиш с тяхна карта от техен банкомат! Пълно безумие!
Brix
# 5
16:10 | 7 October 2011
Искам да направя една малка но съществена забележка. В статията се повтаря няколко пъти "банкомати",което не е правилно. Таксите вземани за теглене на друг банкомат са за банката издател на картата, а не банката притежател на банкомата. Съжалявам но мисля че трябва да се проучи малко преди да се напише такава статия заблуждаваща хората.
к. георгиев
# 6
12:10 | 7 October 2011
никога не съм ползвал кредитна карта.само в брой,кеш и на ръка.хайде със здраве.
Миро
# 7
11:10 | 7 October 2011
Не мисля, че таксата при теглене с кредитна карта е вярна. Когато ползвах кредитна (VISA Classic) от Пиреус, таксата ми беше 5 лв. на транзакция!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg