Трейдърите ще търгуват по-малко догодина

1186
Трейдърите ще търгуват по-малко догодина

Според третия най-голям щатски онлайн брокер - D Ameritrade Holding Corp., индивидуалните инвеститори ще търгуват по-малко през следващата година в сравнение с тази, която отминава.

Причината са прогнозите за по-слабо движение на акциите в следващата една година.

Спадът във волатилността на фондовите пазари, тенденция започнала през последното тримесечие на настоящата година, се очаква да продължи и през следващата, коментират още от брокера, цитирани от Bloomberg.

Дванадесетте месеца до септември тази година са били изключително ползотворни за американските брокери. Обемът на сделките и оборотите са били значителни. Тази активност обаче, е възможно да се понижи силно през следващата една година.

Волатилността се повиши през ноември 2008 година, когато индексът, следящ нейното изменение регистрира стойност от 80.86, при колапса на Lehman Brothers Holdings Inc.

Търговците се облагодетелстваха впоследствие от тази волатилност и големите движения в цените на финансовите активи за кратки периоди от време.

За сметка на свиването на търговията от страна на индивидуалните инвеститори обаче, от брокера прогнозират известно възстановяване на търговията при професионалните инвеститори догодина.

Откакто индексът на сините чипове Standard & Poor's 500 регистрира 12-годишно дъно през март, средният месечен обем на търгуваните акции се е понижил с 36%.

По-малко от 7.87 млрд. акции са сменяли собственика си всеки ден в САЩ през ноември. Това е и най-ниският обем от август 2008 година насам, според данните на Bloomberg.

Професионалните портфолио-мениджъри обаче, дават признаци, че се връщат към търговията. Хеждфондовете са направили най-големи инвестиции през изминалото тримесечие от края на 2007 година, което е добър признак за дългосрочното развитие на финансовите пазари. Основните им действия са били покупки.

Междувременно индексът S&P 500 се повиши с 15% за тримесечието приключило на 30 септември и е отбелязал повишение от 63% от дъното си през март. Именно тези фактори карат специалистите да са скептични за големи движения през следващите 12 месеца.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg