Успешните хора се фокусират върху успехите, а не провалите. Защо?

5399
Успешните хора се фокусират върху успехите, а не провалите. Защо?

Човешко е да се фокусираме върху негативните аспекти от живота. Това обаче понякога не е работещо.

Нормално е също така в личния живот и кариерата да преминаваме през периоди на спадове и върхове. Да се сблъскваме с проблеми и да ги разрешаваме бързо или на по-късен етап.

При всички положения обаче трябва да знаете, че енергията е като хамстер на въртележка. Накара ли ви тази мисъл да спрете за миг и да се поразмислите? Дали не сте хамстер на въртележка?

Като хора сме предразположени да се фокусираме върху това, което не сме постигнали, вместо върху това, което сме. Като резултат блокираме.

Ето защо е по-интелигентно да се концентрираме върху нещата в живота, които вървят по вода:

1. Те са по-добър стимул

Ако сте се катерили в планината, сте чували този съвет: когато спрете да почивате, седнете така, че да виждате колко път сте изминали, а не колко остава да изкачите до горе. Защо? Тъй като по този начин усещането за удовлетворение ще ви зареди с енергия да продължите.

По същия начин се случват нещата и в професионалния живот.

Когато сте потопени в положителната енергия на това, което вършите добре, е по-лесно да продължите да го правите. Това е мощна перспектива, която ни задвижва естествено напред, стимулирайки ни да продължаваме да се справяме отлично.

2. Получавате повече от това, върху което сте се фокусирали

Тази идея лежи зад принципа „Закон на привличането“, който следват мнозина успешни хора.

Той гласи, че вселената ни изпраща повече от нещата, които ни вълнуват, независимо дали са негативни или позитивни.

Ако сте обсебени от идеята за дългове, тя ще ви преследва. Ако се фокусирате върху приходите, те ще се увеличат.

3. Започвате по-ясно да гледате на нещата

Защо? Тъй като хората са предразположени към това да виждат негативното пред позитивното. Това означава, че към днешна дата може да сте си изградили доста погрешни представи за живота.

Направете усилие и започнете да мислите позитивно. Това може да ви отведе до постигането на баланс и по-ясна представа за случващото се.

4. Ще ви направи по-щастливи

Оптимистичното възприемане на света ще ви помогне да постигнете своите цели – има редица отлични примери за това, че успешните хора постигат много повече.

Затова се фокусирайте върху наполовина пълната чаша, тъй като тя ще ви направи щастливи. А когато сте изпълнени с такива емоции, сте по-здрави и по-продуктивни.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg