Въпросът, който винаги да задавате в края на интервю за работа

14285
Въпросът, който винаги да задавате в края на интервю за работа

Интервютата за работа трябва да са двустранен процес. На тях освен, че интервюиращите трябва да задават въпроси, за да се убедят, че вие сте най-точния кандидат за предлаганата позиция и вие трябва да сте сигурни, че тази позиция и компания са подходящи за вас.

Вижте още: Шест от най-трудните въпроси на интервю за работа

Ето защо има един въпрос, който в края на всяко интервю за работа трябва задължително да зададете. Според експеррта по подбор на персонала Катрин Брукс, всеки интервюиран трябва да зададе в края на интервюто въпросът „Кой успява на тази позиция?“.


Казано по друг начин ще попитате „Какви са критериите за успех на тази позиция?“.

„Този въпрос ви дава донякъде вътрешна информация, относно позицията за която кандидатствате от гледна точка на интервюиращия и мнението му за организацията“, смята Брукс. „Това е информация, която няма да можете да намерите в интернет“, допълва още специалистът.

Отговорът на този въпрос най-вероятно ще изложи перспективите на вътрешния за компанията човек пред това какви точно цели можете да постигнете на тази работа в съчетание с корпоративните приоритети.

„Така ще получите най-вероятно и много по-точна информация, от описанието на работата, относно необходимите знания и умения, които са необходими за тази позиция, истинските приоритети на позицията, както и мнението на човека, който интервюира за тази позиция. Ще научите много за фирмената култура, работната етика и очакванията към вас и др.“, според Брукс.

Работата най-вероятно ще заема основна част от вашето време и затова тя трябва да е предизвикателна, мотивираща и с перспективи за развитие, коментират още експертите. Не се колебайте да задавате въпроси по време на интервюто, като задължително един от тях трябва да е този.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg