Защо богатите стават по-богати, а бедните по-бедни

2904
Защо богатите стават по-богати, а бедните по-бедни

Всички сме чували стария постулат, че богатите стават по-богати, а бедните по-бедни! Особено по време на криза. Ето и едно от обясненията на този финансов феномен:

Това са разсъжденията на повечето хора със средни доходи по време на възхода на икономиката:

„Чух, че има най-различни възможности за инвестиране! Вече разполагам с повече от необходимото, затова мисля да се възползвам от възможността за по-голяма доходност. Всички казват, че напоследък се печели много от акции и затова точно там ще си сложа парите!"

Обърнете внимание, че основен аргумент за неговата инвестиция са обществените настроения - тоест това, от което са печелили хората до този момент! Ето как разсъждава той по време на кризата:

„Загубих пари на борсата и сега е време да закърпвам семейния бюджет! Нямам излишни средства за инвестиране и ще го направя, когато имам повече пари и дойдат по-добри времена! Всички казват, че кризата е жестока!"

В тези думи се съдържат трите най-големи финансови заблуди: щом човек е загубил пари на борсата, вече се отписва възможността за инвестиции в акции; ще инвестира, когато има повече пари и третата - когато дойдат по-добри времена! Като отново фактор са обществените настроения!

Най-доброто време за инвестиране е по време на криза! Тогава са подценени цените на всички активи - имоти, дружества и акции! Един от най-богатите хора в света, който е натрупал състоянието си, инвестирайки в акции, обича да казва: „Когато всички купуват, аз продавам; когато продават - аз купувам!" Обяснението е просто: човек не трябва да се води от обществените настроения, а сам да обмисля и преценя всяка една възможност за инвестиция!

Има разбира се и много други причини богатите да стават по-богати! Една от тях е, че те имат достъп до повече информация, което ги прави по-подготвени! Колко често ви се е случвало, когато стане въпрос за финанси да казвате, че това не ви засяга или не ви е интересно? До известна степен това е разбираемо предвид трудността на материята и най-вече липсата на финансови експерти, които да ви я разтълкуват! Това обаче ви прави глухи и слепи към възможностите, които модерният свят на финансите предоставя!

Ето и добрата новина! Вече има лесен начин да научите тънкостите на финансовите операции напълно безплатно! Този начин се казва Улица на парите! Най-голямата финансова образователна игра в България, която можете да играете от компютъра си!

В Улица на парите ще получите виртуални средства, които ще инвестирате в реални акции, индекси и косвено във валута! Ще теглите кредити, ще членувате и управлявате фондове и ще обсъждате своите инвестиционни намерения с останалите играчи! За повишаването на вашите знания ще се грижат тестовете, дискусиите и съветите в играта! Най-добрите от вас ще получат възможност да стажуват в Българска фондова борса и в други партньори на играта, а също така ще получат материални награди!

Опознайте света на финансите, бъдете богат, разходете се по Улицата на парите!

Улица на парите се организира от Darikfinance.bg и се подкрепя от Българска фондова борса, Българска стопанска камара, Фондация Буров, Българска асоциация на лицензираните инвестиционни посредници, Българска асоциация на управляващите дружества и много други!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg