Защо нито за момент не бива да спираме да търсим работа

5031
Защо нито за момент не бива да спираме да търсим работа

Намерихте си нова работа? Отлично! Но това в никакъв случай не означава, че трябва да запратите CV-то си в най-долното чекмедже на шкафа и да оповестите на всеослушание, че вече не си търсите работа.

Търсенето на работа понякога може да се окаже по-сложно от самата работа. Това е нормално, ако след успешното започване на новото място, вече не ви се иска да си спомняте за резюмето си и събеседванията. Не бързайте с това!

Подготвили сме ви няколко причини, които ще ви убедят, че си заслужава да продължите да търсите работа и както точно да го направите.

Продължавайте да обновявате CV-то си
На пръсти се броят хората, които имат намерение да работят в една фирма цял живот. Рано или късно търсенето на работа ще започне отначало. Разбира се, ще ви е необходимо актуално CV, което отново да публикувате на сайтовете за търсене на работа.

Но ще успеете ли с лекота да си спомните всички свои постижения и придобити умения през последните няколко години? Много по-удобно е да допълвате резюмето си постепенно. Освен това, за да не пропуснете важни детайли, вашето CV ще бъде активно през цялото време за търсещите служители работодатели.

Защо да се отказвате от възможността да получите нови бизнес предложения? За целта бъдете винаги в крак с тенденциите и изискванията на пазара на труда.

Оставяйки резюмето си активно, например, можете да следите каква е популярността му в зависимост от внесените в него промени. Винаги съществува възможността да си намерите по-добра работа, а когато търсите такава, докато работите, имате удобството да диктувате условията.

Запазвайте своите постижения
Получили сте благодарствено писмо от клиент или партньор? Запазете го. Всички постижения, които не влизат в стандартния формат на CV-то, могат да влязат в употреба по време на събеседване при търсенето на нова работа.

Вижте още: Първи ден на нова работа? Четири тактически съвета

Така не само няма да забравите за тях, но и ще можете да покажете на работодателя доказателства за квалификацията ви.

Не преставайте да общувате и разглеждате предложения
Често нова работа може да намерите, благодарение на познати и на професионални връзки. Не скъзвайте познанствата си, продължавайте да общувате и да помагате на хората около вас. Възможно е бъдещата ви по-добра работа да дойде именно оттам.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg