„Знам и мога" за над 50-годишни

1762
„Знам и мога

Сдружение „Знам и мога" работи по Европейски проект „VOIP" по програма „Трансфер на иновации", свързан с работещите хора над 50 години.

Във всички страни от ЕС тази група е уязвима, предвид по-слабите си социални, компютърни и чуждоезикови умения, което, въпреки техния професионализъм, намалява конкурентоспособността на тези хора на пазара на труда.

Проектът се провежда едновременно в пет страни от ЕС - Полша, Италия, Испания, Франция и България. Сдружение „Знам и мога" направи проучване сред работещите над 50 години и работодателите.

Неговата цел, от една страна, е да се определят потребностите на работещите над 50 години за по-добрата им реализация и от друга - да уточни, кои са предпочитаните от работодателите качествата и умения, които персоналът над 50-годишна възраст трябва да притежава, за да може да се впише в дейността на фирмите.

След обобщаване на резултатите от изследването ще се създаде методология за електронно обучение на работещите над 50 години за придобиване на умения, които да доведат до повишаване на конкурентно способността им на трудовия пазар.

Компютърните и чуждоезикови умения на работещите над 50 години ще бъде от полза и за техните работодатели. Резултатите от проучванията ще бъдат оповестени в началото на следващия месец.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg