Осемте навика на интересните хора

1935
Осемте навика на интересните хора

Интересните хора имат особена привлекателност. Те разказват невероятни истории и водят необичаен живот. Какво ги прави толкова обаятелни?

Преди всичко те са любопитни. Интересните хора винаги с въодушевление изследват околния свят. Тази енергия струи от тях.

Повечето от интересните хора се характеризират с няколко навика. Понякога последните се формират по естествен път. По-често са резултат от съзнателни усилия. Ето какво прави хората интересни…

1/ Те са влюбени в своята работа
Джейн Гудол е интересна личност. Тя напуска къщата си в Англия и още на 26-годишна възраст пристига в Танзания. Защо? За да изучава шимпанзетата. Това се превръща в делото на живота й. Гудол напълно се посвещава на животните, така вдъхновява и останалите хора край себе си. Интересните хора не просто се интересуват от нещо – те са страстно увлечени.

2/ Те пробват новите неща
Интересните хора правят това, което ги привлича. Те знаят какво искат и имат смелостта да пробват нови неща, преследвайки страстта си.

3/ Те не скриват своите странности
При интересните хора често се откриват нетипични предпочитания, които не се вписват в общоприетите норми. Но въпреки това те са открити и не се стесняват пред никого. Уорън Бъфет е милиардер. Той обаче живее скромно.

4/ Те избягват масовите увлечения
Няма нищо по-скучно от това да се ръководиш от модните течения. Интересните хора градят сами пътя си.

10 причини защо не искате да сте милиардерБезсмъртният психолог Зигмунд Фройд посочва, че ако трябва да избира между беден и богат пациент, винаги би заложил на богатия. Защо? Защото заможният вече знае, че парите не са отговор на неговите проблеми

 
5/ Те оставят егото си зад прага
Самовлюбеният човек никога не е интересен. Той позира, винаги се вълнува в какъв вид ще се представи пред другите. Това е уморително и същевременно нечестно.

6/ Те винаги се учат
За интересните хора светът е пълен с безкрайни възможности. Става дума за любопитство към неизвестното, което ги кара постоянно да се учат. Въпреки своя интелект и достижения, Айнщайн цял живот е съхранявал своето чувство за удивление, което го е карало да продължава да задава въпроси за света.

7/ Те споделят своите открития
Интересните хора обичат да споделят с другите. Те разказват увлекателно невероятни истории. Вглеждат се в своите събеседници, стремят се да разберат какво провокира интереса им. Разказват, за да доставят удоволствие на слушателите си.

8/ Те не се тревожат какво мислят другите за тях
Няма нищо по-малко интересно от човек, който скрива истинското си лице заради страх. Заради тревога, че може да не се хареса.
Интересните хора са верни на себе си. Те не се преструват, независимо какво впечатление ще създаде поведението им.

 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg