Основният въпрос, който би трябвало да си задавате редовно

5283
Основният въпрос, който би трябвало да си задавате редовно

Има много различни въпроси, които би трябвало да си задавате на ежедневна база. Задавайки си въпроса какво ще е времето ви помага да облечете подходящите дрехи. Задавайки си въпроса каква е програмата ви за деня ви помага да не изпускате важни събития.

Подобни въпроси са важни, но е много лесно човек да се забатачи в ежедневните неща и да забравя да си задава въпроса за по-общата картина. Човек забравя да се оглежда около себе си и наистина да оценява какво е постигнал в живота си и дали това съвпада с неговите очаквания, пише в Entrepreneur Тимъти Сайкс (на снимката), предприемач и експерт в търговията с пени акции.

Така че от време на време, може би един път в месеца, трябва да си задавате следния въпрос:


Щастливи ли сте с настоящия живот, който водите и с настоящата си работа, или искате повече?

Когато се събудите сутрин, с радост ли сте изпълнени или със страх? Ставате ли от леглото въодушевени за всичко, което сте планирали за деня, или пък стомахът ви се свива всеки път, когато погледнете какво ви предстои?

Ако отговорът на този въпрос е “не”, не се чувствайте зле. Вероятно 99% от хората, които четат това, биха отговорили с “не” на този въпрос, а останалият един процент, така или иначе, нямат нужда от моя съвет, пише Сайкс.

Още по-интересното обаче е, че от тези 99% - 98% вероятно ще забравят, че дори са си задавали този въпрос и ще се върнат към стария си начин на живот, който мразят. Те ще ходят на работа, която мразят, в града, който мразят, с колегите, които мразят. И ще го правят отново и отново, защото или е прекалено много да се променят, или пък защото не знаят да правят нищо друго.

Този 1% от хората, които четат това, обаче са различни. Те искат повече от живота и няма да позволят на никого да застане на пътя им или да ги спре. Всичко, от което имат нужда, е малко допълнително образование и побутване в правилната посока.

И така, какво трябва да направите, ако попадате в тази група? Отговорът е: да започнете да градите живота на мечтите си. Ако подозирате, че светът може да ви предложи много повече, предприемете следните стъпки, за да започнете да градите живота, с който бихте били наистина щастливи.

Стъпка 1: Нахвърляйте идеи за идеалния си живот.

Преди да започнете да се затормозявате прекалено много с това какво трябва да направите, за да превърнете това в реланост, отделете известно време, за да си представите това, което искате. Запитайте се:

В какъв град или държава бих живял?

В каква къща живея?

Какво работя?

Как изглежда ежедневната ми програма?

Какво правя, за да се забавлявам?

Направете мечтите си колкото се може по-реални. Ще имате нужда от тази кристално ясна визия, за да намерите необходимата мотивация, за да превърнете мечтите си в реалност.

Вижте още: Полезни съвети от няколко трейдъри милионери

Стъпка 2: Дефинирайте мечтите си.

Сега е време да навлезем в детайли. Мащабът на мечтите ви определя какво ще е необходимо, за да ги реализирате. Моят начин на живот е доста скъп, но вашите мечти може да изискват много по-малко, за да ги превърнете в реалност.

Да кажем, че мечтата ви е да карате по-скъпа кола. Вноската може да ви се стори голяма, особено ако живеете от заплата до заплата. Има множество начини обаче да изкарвате допълнителни доходи. Дори да опитате само един от тях, това означава, че ще се приближите към своята мечта.

Стъпка 3: Подгответе си план.

На този етап трябва да знаете какво искате от живота си, както и какво ще е необходимо, за да постигнете мечтите си. Последната ви стъпка е да си съставите план, за да направите така, че нещата да се случат.

Започнете, като определите разликата между това какво изискват мечтите ви и до какви ресурси имате достъп в момента. Ако разликата е малка, може да финансирате мечтите си, като ограничите някои разходи или се потрудите за повишение в работата.

Ако пък е голяма, може да се наложи по-драматична промяна. Можете ли да се заемете с доходоносна странична дейност, като работа на свободна практика или търговия с акции ? Можете ли да се образовате допълнително, за да се борите за по-високоплатена работа?

Само не казвайте, че е невъзможно – че разликата между вашите мечти и реалността, в която живеете, е прекалено голяма, за да бъде преодоляна. Всичко е възможно, а хората, които не се отказват от идеята да живеят живота на мечтите си, са хората, които в крайна сметка постигат успехи.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Петър
# 0
23:06 | 29 June 2015
Същата статия я има в entepreneur, доста е силна !
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg