Пет думи, които не бива да използвате на интервю за работа

1349
Пет думи, които не бива да използвате на интервю за работа

© pixabay.com

Да знаете какво да кажете и какво да премълчите по време на интервю за работа може да е сложна задача.

Събрахме на едно място съветите на експерти в сферата. С тяхна помощ ще си дадете добър старт в надпреварата за желаното работно място.

Предстои ви интервю? Подгответе се добре. Независимо колко време посветите в проучване на компанията, която ще ви интервюира, упражняването на отговорите на класически въпроси е задължително. Трябва да сте 100% подготвени.

Според статия, публикувана в платформата за обяви за работа Seek, има 5 думи, които трябва да избягваме да изричаме по време на интервю. Използвайки ги, ние звучим като повечето кандидати за позицията, а това понижава шансовете ни да я получим.


Първата дума е „очевидно“. Не си позволявайте да мислите, че каквато и да било е „очевидно“ за хората, които ви интервюират. Правейки това, вие пропускате възможността да отбележите важна информация, за която другите кандидати може да не са наясно.

Втората и третата дума са „ние“ и „работохолик“. При първата всичко е ясно. Вие сте на интервю и човекът срещу вас се интересува от вас самия, а не от някаква маса хора.

„Работохолик“ е термин, който е по-интересен. Когато ви питат кои са слабостите ви, не посочвайте, че се претоварвате с работа. Ако смятате, че така ще впечатлите интервюиращия, грешите. Ще се поставите в неизгодна позиция.

Разкажете ми за себе сиНай-добрият отговор, който интервюиращ с 20-годишен опит е получавал на този въпрос

Другите думи са „предизвикателство“ и „мотивиран по стечение на обстоятелствата“.

Никога не казвайте „Аз обичам предизвикателствата“. Рядко хората успяват да аргументират тази си „страст“.

Разяснихме какво не бива да казвате по време на интервю за работа. Има ли препоръки относно задължителните неща, които трябва да споменете? Да!

Винаги се подготвяйте добре, когато трябва да разкажете общо за кариерата си. Важно е да умеете бързо да формулирате отговора на искането: Разкажете ми за себе си.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg